Евродепутатът Владимир Уручев и Жени ГЕРБ-Смолян организират семинар за участието на жените в европейската политика

Евродепутатът Владимир Уручев и Жени ГЕРБ-Смолян организират семинар за участието на жените в европейската политика

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев и Жени ГЕРБ-Смолян организират семинар на тема „Насърчаване участието на жените в европейската политика“. Той ще се проведе на 16 и 17 септември в хотел „Орлица“ – Пампорово. Освен Уручев участие във форума ще вземе колегата му в ЕП Мария Габриел, председателят на дамската структура Ирена Соколова, депутатът д-р Даниела Дариткова, кметът на Смолян Николай Мелемов, областният управител Недялко Славов.

Лекцията на Мария Габриел ще бъде за добрите европейски практики в равнопоставеността на жените и мъжете в политиката на национално ниво, а също за квотния принцип като инструмент за балансирано представителство на жените в системата за политическо управление.

Темата на Ирена Соколова е „Засилване участието на жените в европейската и националната политика и управлението на страната“. Петя Пенева – консултант по публична и медийна изява, ще говори за комуникациите по време на кампании и събития, за протокола и етикета на жените в политиката.

„Възможно ли е жените в политиката да върнат доверието и да променят характеристиките на думата „политик“ – на този въпрос ще отговори доц. Антоанета Христова, политически психолог и директор на Института за изследване на населението и човека към БАН.

Участие във форума ще вземат над 70 дами от област Смолян.

Вирни се горе