ДСБ излиза в опозиция, Москов остава министър

 ДСБ излиза в опозиция, Москов остава министър

ДСБ снема политическото доверие от правителството и напуска парламентарното мнозинство, заяви Радан Кънев. Петър Москов остава министър. Снемането на доверието е заради отказа на ГЕРБ от договорените конституционни промени и бламирането на правосъдния министър Христо Иванов, поясни председателят на ДСБ късно снощи след петчасово заседание на националното ръководство на партията.

ДСБ подкрепя провежданата реформаторска политика на министър Петър Москов и във връзка с това приема оставката му като заместник-председател на партията, добави Кънев, цитиран от БТА. Москов остава на поста си като министър, каза още председателят на ДСБ.

Генерал Атанас Атанасов подава оставка като председател на Комисията по вътрешна сигурност и ред. Той остава заместник-председател на ДСБ.

Кънев и министър Москов обявиха пред медии позицията на политическата сила, съставена писмено.

“Националното ръководство на ДСБ подкрепя решението на лидера за снемане на политическото доверие от правителството и напускане на парламентарното мнозинство в 43-то НС поради отказа на ГЕРБ от договорения вариант на конституционни реформи и бламирането на Христо Иванов като министър на правосъдието. ого компромиси, взели сме тежки решения в името на малко неща – в това България да не се управлява от кадрите на тройната коалиция и кабинета “Орешарски”, от тези, които потопиха КТБ и България да проведе конституционна реформа. Когато тя се спира със същите тези гласове, всички наши основания за подкрепа на правителството отпадат”, каза още Кънев.

Той изрази надежда, че реформаторските политики на Москов ще могат да продължат в парламента.

“Нашата работа оттук нататък е да бъдем силно критична опозиция в парламента и към всяка политика, която смятаме за нереформаторска, вредна за страната, насърчаваща кражбите и прахосничеството на публични средства”, добави председателят на ДСБ.

Вирни се горе