Дора Янкова: Язовир „Пловдивци” трябва да е приоритетен обект за следващото правителството

Дора Янкова: Язовир „Пловдивци” трябва да е приоритетен обект за следващото правителството

За една година правителството на Орешарски направи толкова за Рудозем, колкото правителството на ГЕРБ дори не написа на хартия. Това заявиха жители на миньорската община на среща с депутата от Коалиция за България Дора Янкова. Хората подчертаха, че само за една година регионът се променя положително, като подобна държавна подкрепа не е имало през целия преход.

Янкова заяви, че е горда от направеното и подчерта ролята на правителството, чийто приоритет е бил хората да усетят подкрепа, да почувстват държавността и да получат по-добри условия на живот.

„Като представител на партията мандатоносител съм щастлива, че подкрепих Публичната инвестиционна програма на правителството, по която в Рудозем се инвестират близо 2,1 млн.лв.”, заяви Янкова и отбеляза, че с парите се изгражда ул. „Койнарска”, тече реконструкция и облагородяване на междублоковите пространства в града и се ремонтира детската градина в село Войкова лъка. Отделно са осигурени бюджетни средства за ремонт на читалищата в Чепинци, Елховец и Пловдивци.

Народният представител е гласувала „за” и по различни проекти за развитие на селското стопанство, предприемачеството, регионалното и икономическо развитие, рудодобива.

Зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България изтъкна, че най-важният проект за общината – завършването на яз. „Пловдивци”, е на финалната права. „Издадени са всички необходими разрешителни за строеж, осигурено е финансиране и няма пречка строителството да започне през септември”, заяви Дора Янкова. Тя подчерта, че проектът трябва да е приоритетен, както за служебното правителство, така и за следващия кабинет. „Ако се допусне поредното замразяване на обекта, това ще е фатално за водоснабдяването за жителите на две общини и ще спре развитието на региона”, категорична бе червената депутатка.

В Рудозем, Янкова коментира актуалната политическа обстановка в страната, както и предсрочните парламентарна избори. Според нея хората не бива да се поддават на страха и да стават част от сценария на провалени политици, които дават всичко, за да се върнат отново във властта. „Ако това се случи ще сме свидетели на невиждан реваншизъм, от който потърпевшо ще е населението, което отново ще трябва да стиска колана и да забрави за добър живот.

Жителите на миньорската община поставиха много висока оценка на правителството, на народния представител и гарантираха подкрепата си за продължаване на справедлива политика.

Вирни се горе