Дора Янкова уважи празника на село Смилян

 Дора Янкова уважи празника на село Смилян

Народният представител от Коалиция за България Дора Янкова уважи традиционния празник на село Смилян – „Бащино огнище”. В известното родопско село тя бе придружена от областният управител на Смолян инж. Димитър Кръстанов и общинските съветници от левицата Рабие Кьосева, Иван Апостолов, Радой Краев и Георги Кисьов.

От официалната сцена Янкова поздрави всички жители и гости на Смилян с празника. Тя подчерта, че това е начин за съхранение и популяризиране на местните обичай, фолклор и традиции. „Смилян е сред най-красивите, модерни и успяващи села. Ще направим всичко възможно то да продължи да бъде притегателен център за младите семейства, както и успешна туристическа дестинация”, посочи Янкова.

Янкова акцентира и с работата си в Народното събрание, изброявайки предприетите мерки, засягащи и Родопите. Тя подчерта волята за приетите социални придобивки, сред които увеличението на помощите за отглеждане на дете, увеличената помощ за първокласници, улесненият достъп на граждани до енергийни помощи. „Радвам се, че успяхме да премахнем несправедливостта на ГЕРБ, които с процедурни хватки забраниха на хората да събират дърва за огрев в горите”, каза още народният представител.

Дора Янкова подчерта, че в новия политически сезон, който предстои ще започне работа по пенсионната система. За региони като нашия – с висока безработица, липса на работни места и разпокъсани населени места ще се търсят мерки за по-ранно пенсиониране, при недостиг от две години. Замразява се и увеличението на възрастта за пенсия. „Икономическият рестарт за региона, заложен в програмата на правителството ще доведе и до повече работни места”, категорична бе Янкова.

Поздрав към жителите отправи и областният управител инж. Димитър Кръстанов. Той поднесе и поздравителен адрес от вицепремиера Даниела Бобева.

Вирни се горе