Дора Янкова с Великденско послание към родопчани!

Дора Янкова с Великденско послание към родопчани!

Народният представител на БСП Лява България Дора Янкова поздравява всички жители и гости на област Смолян по случай Великден. В специален адрес, Янкова се обръща към родопчани и всички българи! В него се казва:

СКЪПИ РОДОПЧАНИ,

ПРИЯТЕЛИ,

В навечерието на най-големия християнски празник, за мен е чест да Ви поздравя с Възкресение Христово. Светлите дни по пътя на Христос към Голгота винаги ще ни напомнят, за неговата „вина”. Да проповядва истината, да отстоява истината и да бъде сам истината. Да стане светлината, която да озари хората. И осветлени, те да видят истинското си лице с пороците и добродетелите си, с желанията и с въжделенията си. Той сам носи кръста си и става пример за жертвоготовност в името на идеала.

Всяка година си честитим „Христос возкресе!” Поздрав за вярата ни, че смъртта не застига, погиналия в името на човешкия род. И той става залог за нов живот, за битие в името на доброто и мира. На милосърдието и състраданието. На куража, който винаги ще окриля душите ни, в най-тежките дни на изпитания.

На Великден да запалим свещичка в храма, и с нея да отнесем в душите си цялата мирова светлина, готова да твори дела. За Смолян, за Родопите и за България.

На този ден с писаните яйца и козунака, които даваме на близки и познати, да дадем и радост, щастие и много надежда за по-добри дни!

Христос Возкресе, приятели!

ДОРА ЯНКОВА – НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

Вирни се горе