Дора Янкова подпомогна тричленно семейство, живеещо във фургон в Смолян

Дора Янкова подпомогна тричленно семейство, живеещо във фургон в Смолян

В навечерието на най-светлите празници депутатът от БСП Лява България Дора Янкова, член на ИБ на БСП, подпомогна семейство без дом в Смолян. С помощта на предприемач от града, пожелал анонимност, Янкова осигури дърва за огрев на семейството до края на зимния сезон, както и парични средства, с които то да изкара Коледните и Новогодишни празници.

Повече от три години Елена Шикова и двамата й синове живеят във фургон в „Станевска махала”. Тесният фургон е жилище за тримата, след като по време на тежка зима счупено дърво поврежда сериозно къщата им. Две години по-късно тя е разрушена от община Смолян след като сградата започва да се руши опасно. Елена Шикова и синовете й живеят в крайна бедност. Миналата година те отново получиха подкрепа от Дора Янкова, която осигури чрез спонсори отоплението с дърва.

Шикова изказа благодарността си към Дора Янкова за доброто дело. „Желая ви от сърце да сте винаги така добър човек, да работите за доброто на хората и да правите света по-добро място за живот”, бяха пожеланията на Шикова.

Тя подчерта, че въпреки острата нужда от социална закрила до момента никои от община Смолян не е предложил общинско жилище или друг вид помощ на семейството. Освен невъзможността да си подсигури нормални условия за живот Елена и двамата й синове имат нужда от дрехи, завивки и храна.

Вирни се горе