Дора Янкова: Категорична е волята ни, че трябва да се даде шанс на кабинета да работи

Дора Янкова: Категорична е волята ни, че трябва да се даде шанс на кабинета да работи

БСП по никакъв начин не се е вкопчила във властта. Категорична е волята ни, че трябва да се даде шанс на кабинета да работи. Народното събрание трябва да работи, за да може българските граждани да почувстват промяна. Това заяви пред Българското национално радио смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова в коментар за извънредно заседание на Изпълнителното бюро на БСП, на което тя е член.

По думите й в дневния ред на заседанието е била темата доколко Народното събрание има възможност да работи и как, за отговорното поведение на народните представители от Коалиция за България, за това какво може да се очаква в следващите дни. „Нашето очакване е работещ парламент", подчерта Янкова и допълни, че не е обсъждан вариант БСП и ДПС да изтеглят партийните министри от кабинета.

„Очакваме народното представителство да бъде на нивото на отговорността на българските избиратели. Мисля, че и в “Атака”, и в ГЕРБ има хора, които носят съзнателно отговорността си към избирателите. Не може да си избран народен представител, да си положил клетва пред Конституцията и българския народ, и да си слушаш партийния си вожд. „Очаквам отговорно поведение на народното представителство за работа в парламента”, изтъкна Дора Янкова. По отношение на протестите пред Народното събрания, Янкова коментира, че при 4-годишно запушване на гражданската инициатива, това, че тя мощно изригва сега и че иска всичко да каже и че има нужда да променя не притеснява левицата.

Вирни се горе