Дора Янкова и кметове в горното поречие на река Арда изпратиха последния кмет и фелдшер на село Сивино

Дора Янкова и кметове в горното поречие на река Арда изпратиха последния кмет и фелдшер на село Сивино

Областният председател на БСП- Смолян Дора Янкова уважи тържеството по случай пенсионирането на досегашния кмет и фелдшер на село Сивино Здравко Филипов.

С излизането си в пенсия той напуска Родопите и се връща да живее в родния Балчик, където ще работи в Центъра за спешна медицинска помощ. Освен Янкова, своя дългогодишен колега уважиха и Петър Харадинов- член на Общинската организация на БСП- Смолян, кметът на село Могилица Митко Чочев, кметът на Горна Арда Емил Узунов, бившия кмет на Арда Емил Башев, на Буката – Милчо Рушанов, както и всички бивши кметове на села в горното поречие на река Арда. Янкова подари на Филипов в знак на уважение микровълнова фурна, а от името на кметовете в арденския край той получи бъклица и дървено каче, направени от известният дърворезбар Минчо Минчев от село Могилица.

Пред своите най-близки приятели Здравко Филипов благодари за подкрепата и успешната съвместна работа. Той бе категоричен, че никога няма да забрави Родопите и прекрасните хора в нея. Дора Янкова също благодари на Филипов за всеотдайната му и безкрайно благородна работа в Сивино и околните селища. „За мен бе чест да имам в екипа си толкова благороден, неуморен и добър кмет“, отбеляза Янкова.

Здравко Филипов пристига в село Сивино по разпределение като фелдшер през 1984г. От тогава до днес е напускал само за 2 години селото, тъй като се е наложило да работи в Бърза помощ в Смолян.

Той бе два мандата и кмет на село Сивино, след като бе избран през 2003г. Кметуването му приключи миналия месец, след като бе сменен от кмета на общината Николай Мелемов. Филипов бе и последния фелдшер в селото, като освен за Сивино се грижеше и за населението на селата Горово, Сърнино, Люлка,Букаците, Чеплят, Буката, Змиево, Вълчан и дори Смилян . След неговото заминаване Сивино и района вече няма да имат медицинско лице до себе си. Това е истинско притеснение за местните хора, защото личният им лекар живее в Смолян. Линейката пък пътува повече от 25км.

Вирни се горе