Дора Янкова: Гласувах против вота на недоверие, заради тоталната липса на регионална политика за Родопите

 Дора Янкова: Гласувах против вота на недоверие, заради тоталната липса на регионална политика за Родопите

Дора Янкова: Гласувах против вота на недоверие, заради тоталната липса на регионална политика за Родопите през предходния мандат

Гласувах против вота на недоверие, внесен от опозицията в лицето на ГЕРБ, заради липсата на каквато и да е регионална политика в Смолянска област през последните 4 години. Това заяви смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова. От трибуната в Народното събрание, Янкова подчерта, че не приема един вот на недоверие за намерения. „Вчера успях да разбера, че правихме вот на недоверие за намерения, а не за политика. Всяко правителство има право на своите намерения и целеполагане”, заяви Янкова.

Тя припомни липсата на регионална политика от правителството на ГЕРБ, в чийто провал е свидетел е цялата Смолянска област.

„Каква бе политиката в държавни пътища в Смолянско – на три провала в ремонта на два Лота. Каква бе политиката за водоснабдяване на Рудозем и Мадан – замразено строителство на язовир „Пловдивци“. Каква бе политиката в областта на Трансграничното сътрудничество България- Гърция – запушени пътища, заради политическо противопоставяне“, изтъкна Дора Янкова .

„Подкрепям намеренията на правителството за правенето на друга политика, различна от предишната. Дайте възможност намеренията, които са заявени, да станат политика. Имайте търпение, правителството ще направи добри неща”, каза още зам.-председателят на Парламентарната група на БСП.

Вирни се горе