Дора Янкова: ГЕРБ в Смолян внушава паранои и страх

Дора Янкова: ГЕРБ в Смолян внушава паранои и страх

БСП- Смолян осъди поведението на ГЕРБ и опитът на партията за внушаване на параноя и страх по време и след изборите. На извънредна пресконференция Дора Янкова и представители на ръководството на левицата -инж. Атанас Устабашиев, Милко Гавазов, Рабие Кьосева и Евгений Атанасов бе осъдено остро прессъобщение на ГЕРБ, в което ръководството на общината се обвинява в изнасяне и унищожаване на документи от администрацията, подписване на строителни разрешения с печата на главния архитект в негово отсъствие и разбиване на общински склад. Дора Янкова отбеляза, че преди новоизбраното ръководство на общината да встъпи в длъжност в обществото се хвърлят лъжи и манипулации, които не отговарят на истината и целят да деморализират десетки невинни общински служители, които съвестно изпълняват своята работа. Янкова заяви, че ГЕРБ се опитва да употребява полицията, като се пускат жалби и сигнали, включително и с искане за обезпечителна мярка, което е недопустимо. „Ако ГЕРБ се чувства победител на изборите в Смолян нека се радва, а не да се страхува. Те получиха светската власт от името на народа и в момента трябва да мислят, как да управляват и развиват общината, както очакват всички, а не да показват политическо безсилие от спечелените избори без причина“, заяви Янкова и запита защо се правят опити полицията да се употребява от пария, което е видимо от написаното в съобщението до медиите от партия ГЕРБ- Смолян. Янкова категорично отхвърли обвинението, че в момента общината издава разрешително на килограм. „При условие, че Главният архитект отсъства няма как да се издават разрешителни, защото те се подписват лично от архитекта и това е поредната параноя“, категорична бе тя. Общината се управлява нормално от вр.и.д. инж. Румяна Янчевска и директорите на дирекции, затова Янкова призова ГЕРБ да се успокои и да започне да работи, като се сложи край на клеветничество и обвиненията.

Тя не скри опасенията си, че оттук насетне това ще бъде стил на управляващите общината и сподели, че в следващите години срещу нея ще се сипят само обвинения, дори и за несъществуващи проблеми, като оправдание за липсата на политически и управленски ресурс за развитието и стопанисването на общината. Янкова е обиколила всички дирекции в администрацията, за да успокои служителите. Тя призова още веднъж ГЕРБ да съхрани наличните специалисти, като ползва капацитетът им. Тя изказа притеснения относно европейските проекти на общината, които са заплашени от провал, ако не се работи по тях активно в момента. Според Янкова служителите са подложени на стрес, който е вреден за работата.

Дора Янкова припомни, че подобни маниери е имало и през 2003г., когато тя е встъпвала в длъжност. Тя не скри, че тогава общинско имущество е раздавано на поразия, като дори официалният килим за гости е бил нарязан. Янкова увери, че ако партия ГЕРБ не спре с клеветите, всяването на страх и внушенията, че политически ръководят МВР ще сезира Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и Комитета на регионите, на който е член.

Обща бе позицията и призива на ръководството на БСП- Смолян до МВР и правораздавателните органи, да не се поддават на клеветническите внушения на ПП ГЕРБ, защото те са стожерите на законността в областта, на които всички граждани имат доверие.

Вирни се горе