Дора Янкова: Фондове към общините могат да осигурят съфинансиране на училищни проекти

Дора Янкова: Фондове към общините могат да осигурят съфинансиране на училищни проекти

Народният представител от Коалиция за България Дора Янкова и общинският съветник от левицата адв. Милко Гавазов участваха в церемонията по официалното откриване на новата учебна година в смолянското СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Двамата пожелаха на добър час на първокласниците, учениците и целия учителския колектив в най-голямото училище в смолянска област. Депутатът подчерта, че европейската философия за учене през целия живот, трябва да се превърне в начин на живот за всички българи.

По случай новата учебна година Дора Янкова дари 27 тома от Енциклопедия Британика на училищната библиотека.

На среща с директора на I СОУ“Св. Св. Кирил и Методий”, Росица Шехова, бяха обсъдени проблеми и възможности за разширяване на базата и паралелно надграждане на образователните дейности, които се предлагат на учениците. По повод проблемите с осигуряване на съфинансиране за проектна дейност на училищата, Янкова предложи да се инициира създаването на общински Фонд за съфинансиране на образователни проекти. Идеята за създаване на такъв фонд беше подкрепена и от председателя на ОбС – Смолян – Филип Топов, адв. Милко Гавазов, председателя на настоятелството Костадин Маринов и др. Янкова прикани чрез директора на I СОУ директорите на всички училища да инициират обществена дискусия преди приемане на бюджет 2014 на Община Смолян, който да бъде в полза на съвременното училище, пишещо проекти и генериращо идеи за развитие на общността.

Географска карта на България бе подаръкът на Дора Янкова за учениците от ОУ „Васил Левски“ в маданското село Боровина. Новата карта на Родината, по която ще учат младежите в селото, бе обещана от Янкова още през месец юни.

Вирни се горе