Дора Янкова чу проблемите на Златоград, социалното подпомагане и инфраструктурата ще са във фокусът й за региона

Дора Янкова чу проблемите на Златоград, социалното подпомагане и инфраструктурата ще са във фокусът й за региона

Депутатката с приемни в общината, ангажира се с проблемите на местните жители

Социалните служби по места да бъдат много по-близо до хората и да разясняват правата им. Този призив отправи смолянския депутат от БСП Лява България Дора Янкова, която проведе приемна за граждани в Златоград и село Аламовци. Заедно с общинския съветник и лидер на БСП – Златоград Емил Хумчев, Янкова прие и изслуша десетки жители, които потърсиха съдействие за решаване на проблемите си. Лошата инфраструктура и тежки социално-битови проблеми бе основното, от което се оплакаха местните пред народния представител. Жители на кв. „Граничар“ в град Златоград посочиха проблема с липсата на канализация и помолиха депутата да потърси съдействие за финансиране на проект, с който да се доизгради така нужната подземна инфраструктура. Според хората е крайно неприятно в 21 век, в град с развит туризъм, вход за страната откъм Гърция, да имат подобен проблем. Освен отпадните води от бита канализацията ще реши дългогодишния въпрос с отвеждането на дъждовните води, които създават напрежение. Хора с увреждания и в тежко социално положение потърсиха помощ от депутата за получаване на социална и финансова помощ. След разговор се оказа, че много от хората в нужда не знаят правата си и не получават дори това, което задължително им се полага от държавата. Според Янкова това показа неангажиране от страна на социалните структури. „Тези служители трябва да са на терен, да идентифицират хората в тежко положение и да им помагат по всички възможни начини, за да няма хора в беда, оставени едва ли не на произвола на съдбата“, коментира Янкова.

В село Аламовци депутатката от БСП също бе ангажирана от местните жители с проблеми с благоустрояване на населеното място, подобряване на социално-битовите условия в обществените сгради. Хората се интересуваха и за програми за развитие, от ЕС и националния бюджет. В селото народният представител се запозна с успешно реализиран европейски проект в сферата на туризма, който дава перспектива и възможности за генериране на работни места и доходи.

Янкова и Хумчев се ангажираха да поставят пред община Златоград, проблемите на хората, които са от компетенциите на местната администрация. За друга част Янкова готви питания към министри и законодателни инициативи.

Пред златоградчани Янкова увери, че ще продължи да работи за развитие на проекта за геотермалната вода, както и за подобряване на здравеопазването в региона. По думите й е много вероятно общината да бъде ощетена от реформите в здравеопазването, които ще ощетят малките и общински болници. „Няма да допусна Златоград да остане без нормално здравеопазване“, увери тя.

Вирни се горе