Дора Янкова бе гост за откриването на новата академична година във филиала на Варненския свободен университет в Смолян

Дора Янкова бе гост за откриването на новата академична година във филиала на Варненския свободен университет в Смолян

Областният председател на БСП- Смолян Дора Янкова и общинската съветничка от Левицата Рабие Кьосева бяха официални гости за откриването на новата академична година във филиала на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” в Смолян. На откриването присъстваха зам.-ректора на университета проф. д-р Павел Павлов- дългогодишен стожер на учебното заведение в Родопите, директора на филиала проф. д-р Тилчо Иванов, Петър Харадинов – член на Областния съвет на БСП, началника на Регионалния инспекторат по образование в Смолян и др.

Проф.Тилчо Иванов пожела на студентите успешна учебна година. “В живота има два пътя, по които младите могат да поемат – тежък и лек. Ако поемете по тежкия път вие, ще се сблъскате с много предизвикателства, но това е правилният път. Пожелавам ви винаги да намирате сили, да се справяте с трудностите в живота и с учението”, пожела проф. Иванов. От своя страна проф. Павлов пожела – студентите достойно да държат знамето на знанието. “ВСУ полага усилия винаги да върви с достойнство И да се развива с европейските и световни тенденции”, посочи проф. Павлов и добави, че дипломите на университета са признати в целия ЕС. Той представи новостите през учебната година, като подчерта, че всичко е в полза на студентите.

Образованието е сред приоритетите на БСП, като ръководството на партията в Смолян традиционно поднася своите уважения към стотиците студенти и десетките преподаватели, които вече повече от десетилетие подготвят високообразовани кадри за различните сфери на икономиката и обществото.

Вирни се горе