Дискусионен форум на Европейския парламент се провежда в Смолян

 Дискусионен форум на Европейския парламент се провежда в Смолян

Смолян е домакин на регионален дискусионен форум на Европейския парламент. „Целенасочена подкрепа за планинските региони – възможности и проблеми“ е темата на дискусията, в която ще участват евродепутатите Владимир Уручев и Момчил Неков.

Темите на панелната дискусия включват: увеличаване на възможностите за устойчив поминък в планинските региони, приоритетни отрасли или диверсификация на стопанските дейности, стимулиране на предприемачеството и външни инвестиции, предизвикателства, както и ползите от въвеждането на термин за качество „планински продукт“, успешни практики за противодействие на демографските проблеми и обезлюдяването.

Събитието ще бъде открито от Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на ЕП в България. Присъстващите в Сесийната зала на общината ще имат възможност да зададат въпроси към евродепутатите.

Форумът в Смолян включва още фотографска изложба за 30-годишнината на наградата „Сахаров“, прожекция на носителя на наградата за кино ЛУКС филм „Тони Ердман“, както и състезание по програмата „Евроскола“.

Вирни се горе