Димчо Михалевски уважи Чепеларе за празника на града

Димчо Михалевски уважи Чепеларе за празника на града

Народният представител от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски уважи празника на община Чепеларе. Той бе специален гост за тържествата по случаи празника на града и Денят на славянската писменост и култура. Михалевски, заедно с кмета на общината Тодор Бозуков приветства участниците в шествието по случай 24 май, а след това поздрави всички жители на общината .

“Скъпи приятели от Чепеларе, поздравявам ви с празника на Славянската писменост и култура, и празника на Чепеларе. На днешния ден ние най-напред трябва да благодарим на нашите учители, за това, че десетилетия наред образоват и дават знания на родопчани. Да благодарим на хората на духа и културата, които ежедневно в не много леки времена пазят българският дух за поколенията напред. Да благодарим на всички преподаватели за дадените знания. Трябва да помним, че нашите деца и бъдещите поколения имат нужда от нашата грижа. За това пожелавам да сте живи и здрави и още дълги години да запазите хубавите традиции, като всяка година да се събирате випуск след випуск, поколение след поколение. Тук, в сърцето на Родопите българският дух никога да не угасва”, заяви Михалевски.

Чепеларе е сред малкото родопски градове, в които традициите за 24 май са живи. Хиляди жители и гости на града приветстваха традиционното шествие, в което участват децата от детските градини, училищата и професионалните гимназии в града.

По традиция с шествието бяха изпратени и абитуриентите от випуск 2012г. , а среща с манифестацията си дадоха и випуските, завършили преди 5,10, 15 и 20 години. Шествието продължи повече от час. Чепеларе е първият родопски град, получил общ устройствен план, първият електрифициран град в планината. Тази година се навършват и 90 години от построяването на първата водно-електрическа централа. Градът се гордее и с единствената на Балканския полуостров фабрика за ски и мощни горски кооперации.

По случай празникът на града бе изнесен концерт на Ансамбъл “Родопа”. Инж. Михалевски поздрави много от културните дейци на града, ръкува се и с десетки граждани, изпълнили площада за празника. Той разговаря и с общтинските съветници на БСП Радост Петрова и Пантелей Мемцов, с които обсъдиха обстановката в общината.

Вирни се горе