Димчо Михалевски: Спасихме Бюро по труда в Мадан от закриване

Димчо Михалевски: Спасихме Бюро по труда в Мадан от закриване

Смолянският депутат от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски спаси от закриване Бюрото по труда в Мадан. Депутатът се застъпи и със съдействие на останалите народни представители от Комисията по труда и социалната политика в Народно събрание защитиха пред министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов дирекцията от закриване, съобщиха от пресцентъра на партията в Смолян.

Михалевски обясни, че е провел редица срещи и разговори и е доволен от постигнатия резултат. Днес той е научил добрата новина лично от министъра, който е уверил, че бюрото по труда остава и няма да се закрива. Според депутата от левицата, това е огромна подкрепа за община Мадан и нейните жители, тъй като ако се бе допуснало закриване щеше да се създаде проблем и напрежение.

Община Мадан е огромна по площ с над 80 селища, разположени високо в планината. Дори сега някои хора изпитват трудности, за да стигнат до бюрото в Мадан, а да не говорим ако трябваше да пътуват до Златоград, каза още Михалевски. Според него безработицата в област Смолян е огромен проблем и трябва да се положат максимални усилия за нейното намаляване. Бюрата по труда са много важни, тъй като освен работни места те представляват и много социални програми, даващи прехрана на стотици граждани, смятат още от БСП.

Вирни се горе