Димчо Михалевски:"Ще направим бъдещето на Смилян и Родопите по-добро "

Димчо Михалевски:"Ще направим бъдещето на Смилян и Родопите по-добро "

Народният представител от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски уважи традиционният празник на смолянското село Смилян “Бащино огнище”. Заедно с депутата празника почетоха и Дора Янкова – член на Изпълнителното бюро на НС на БСП и областен лидер на партията, общинските съветници от Левицата – инж. Димитър Кръстанов, инж. Атанас Устабашиев, адвокат Милко Гавазов, председателят на Младежкото обединение на БСП Георги Кисиов и др.

Стотици жители и гости се стекоха на поляната в центъра на селото, където дълги години най-голямото село в горното поречие на река Арда отбелязва своя празник със събор. Официално откриване направи кметът на Смилян Събка Миткова (БСП), която приветства своите съграждани и официалните гости.

“За празника на Смилян има написани десетки родопски песни, които се пеят и днес, което показва колко силни са традициите между поколенията преди нас и сегашните жители на селото”, подчерта Миткова. Тя добави, че празникът е най-съкровената връзка с родния край, а името “Бащино огнище” е рефрен към най-сигурното и спокойно място на света – родният дом. “Няма по-хубав повод да се съберем в родното село, да си припомним младините, да се съберат семейства и родове, да забравим поне за ден неволи и проблеми”, заяви Миткова. Тя благодари на всички, с чиито усилия празникът е факт, както и на групата съветници от БСП- Смолян, подпомогнали финансово тържествата.

Поздрав към жителите на село Смилян отправи и депутатът инж. Димчо Михалевски. Той изказа своите уважения към хората за прекрасния празникя които организират. “Не са лесни днешните дни, но аз съм сигурен, че ще направим бъдещето по-добро”, подчерта инж. Михалевски. Той добави, че регионът има условия за много по-добро развитие и по-добър живот.

Празничната програма за събора на селото бе изпълнена с изпълнения на местни фолклорни състави, както и изпълнения на самодейци от читалищата, които трогнаха с традиционен фолклор и хумор. За празника в Смилян пристигна и делегация от гръцкото село Фелоня, община Провадия и села от община Мадан.

Вирни се горе