Димчо Михалевски: Създаването на 350 хил. работни места ще е основният приоритет на БСП

Димчо Михалевски: Създаването на 350 хил. работни места ще е основният приоритет на БСП

Създаването на нови работни места ще е основният приоритет на БСП, обяви депутатът от “Коалиция за България” инж. Димчо Михалевски по време на отчетно-изборно събрание на Левицата в златоградското село Старцево. Михалевски обясни, че ГЕРБ ще изгуби изборите и това е сигурно. “Вече 2/3 от мандата на Борисов премина в една заблуда на населението за един нов модел на управление. Правителството изхарчи спестените пари, увеличи инфлация и безработица, крадат от бюджета с контрабанда, мачкат несъгласните с тях”, анализира Михалевски. Той заяви, че основната цел на Левицата е спечелването на парламентарните избори, за да има ръст на доходите. “Ние ще спрем контрабандата на петрол,алкохол и цигари, от които губим около 2, 5 млрд. лв., заяви Михалевски и посочи, че само от там ще има ръст на доходите с 10% годишно. Депутат заяви, че ГЕРБ са изгонили и външните инвеститори и от 5-6 млрд.лв. външни инвестиции при управлението на БСП сега няма 1 млрд.лв. Провал Михалевски нарече и усвояването на еврофондовете. Изхарчен е фискалния резерв, а дълговете са нараснали. До една година той прогнозира държавата да не може да изплаща заплата и пенсии, заради лошото управление.

Михалевски обвини финансовия министър Симеон Дянков за кризата с лекарствата и обясни, че с различни механизми от Здравната каса са източени 300 млн.лв. ”Ние от БСП си поставяме три основни задачи – работа, преди всичко да създадем максимални работни места за всеки, за да се успокоят хората. Правим изчисления за възможностите на държавата- инвестиции, финанси за създаване на работа и обещаваме, че загубените над 350 000 работни места ще се върнат защитени от държавата, заяви инж. Михалевски. Ще се въведе и нова данъчна политика с по-високо облагане на банките и хората с най-високи доходи. Ще се намали сивия сектор, който се увеличи от правителството, за да крие пари. “През 2008г. ние сме имали 69 млрд.лв. БВП и 28 млрд. лв. данъци без да тежат на хората. Тази година има 80 млрд.лв. БВП, а 24 млрд. лв. данъци. Пари има но не отиват в бюджета, сравни още той.

Битката за властта е ще позволим ли на тази бандитска шайка да се гаврят с народа. Това е задачата”, заяви депутатът. Михалевски отбеляза, че България може да излезе от кризата с подземните си богатства – разработване на мините със залежи и инвестиции в земеделието. Михалевски се обяви и за законодателни промени срещу работодатели, които не плащат заплати и се подиграват с държавата. На тях ще се налага временна национализация. “Работа, данъци, солидарност към бедните и ясна намеса на държавата. Единственото, което може да ни спаси са подземните богатства и за това ние трябва да спрем безплатното раздаване на концесии, от които държавата печели стотинки, а фирмите изнасят милиарди. Ние трябва да затегнем контрола и да събираме по-високи концесионни такси- над 30%, а не скромните 2-3%, каза още той. Селското стопанство е по-зле от всякога. Само от напоителни системи за 6 месеца са нарязани за скрап около 1200км. напоителни тръби за полето от Силистренско, Кюстендилско и т.н. Държавата трябва да налага правила, каза Михалевски. Той се обяви и за намаляване цените на горивата с премахване на разходите за преработка, складиране и продажба, които са най-високите в Европа. Тази такса е с 30 пъти по -висока от тази в Люксембург, Австрия, Франция и Германия. По думите му ако тази такса се премах

Вирни се горе