Депутатите от ГЕРБ обогатиха библиотечния фонд на читалището в Старцево

Депутатите от ГЕРБ обогатиха библиотечния фонд на читалището в Старцево

С 30 нови книги бе обогатен библиотечният фонд на читалище “Прогрес 1939" в село Старцево. Те бяха осигурени от народните представители д-р Даниела Дариткова и Недялко Славов, който е и общински ръководител на ГЕРБ в Златоград.

Идеята за дарението се породи преди два месеца по време на приемния ден на Дариткова и Славов в селото. От библиотеката в читалището представиха списък с необходимата литература, препоръчана от учителите за лятно четиво на малчуганите.Сред книгите преобладават едни от най-известните издания, предназначени за деца, като „Ян Бибиян“, „Хитър Петър и Настрадин Ходжа“, сборник с разкази на Ангел Каралийчев, отбрани народни приказки, вълшебните приказки на Братя Грим, юношески романи и друга учебна литература.

Това е поредното дарение на книги, което ГЕРБ прави за библиотеките в региона.Наскоро народният представител д-р Даниела Дариткова и смолянската структура на Жени ГЕРБ дариха ценни произведения на ОУ „Н. Й. Вапцаров” – Широка лъка, а по идея на кмета Николай Мелемов с помощта на младежите в партията бе събрана литература за българчетата живеещи в унгарския град Кишпещ.

Вирни се горе