Депутатът Недялко Славов финансира издаването на рекламен албум за Осиково

Депутатът Недялко Славов финансира издаването на рекламен албум за Осиково

Народният представител от ГЕРБ Недялко Славов финансира с лични средства издаването на рекламен албум за девинското село Осиково. Останалите средства за популяризиране на родопското селище бяха дарени от общинската структура на ГЕРБ – Девин. Това стана на събора на ягодата в Осиково, който се провежда за втора поредна година и се съчетава с традиционния празник на селото, съобщиха от пресцентъра на партията.

От 20 години там се отглеждат високопланински ягоди, които са вече основен поминък за населението. В момента на надморска височина 1250 м виреят 12 сорта. Недялко Славов поздрави присъстващите като им пожела още по-високи добиви и увеличаване на площите от ягодови плантации. „Нека, когато в България се произнесе думата „ягода“, хората да се сещат за Осиково. А вие, неговите жители, да се превърнете в най-големите и известни производители. В рамките на мандата на правителството на ГЕРБ един изстрадан проблем на селото – изграждането на пътя, беше решен. Така пред осиковци се отварят и други възможности – развитие на туристическия потенциал“, заяви депутатът.

Преизбраният кмет Велин Палигоров благодари на народните представители от ГЕРБ, на областния управител, на правителството за подкрепата и най-вече за направата на изстрадания от 50 години път до селото, скоростно асфалтиран по личната заръка на премиера Бойко Борисов. Той посочи, че след рехабилитацията на проблемната отсечка Михалково – Осиково доста клиенти посещават селото, за да купуват ягоди. За успешно отглеждане на нов сорт и най-висок добив на ягоди двама производители получиха грамоти.

На събитието присъстваха още главният секретар на областна администрация Смолян Петя Пампорова, общинският ръководител на ГЕРБ – Девин Диана Чаушева, кметовете на Лясково и Триград – Росен Войводов и Цветан Славков.

Вирни се горе