Депутатът на ДПС Хайри Садъков, проведе среща с жителите на три квартала в Смолян

  Депутатът на ДПС Хайри Садъков, проведе среща с жителите на три квартала в Смолян

Народният представител от ДПС Хайри Садъков, проведе среща с жителите на три квартала в Смолян. Тя бе инициирана от местната структура на Движението и се проведе в кафе „Клуба“. На нея жителите на „Средок“, „Миньорска“ и „Чилингирска махала“ изведоха на преден план доста проблеми от битово естество.

Някои от тях се оплакаха, че дори нямат контейнери за смет, а други са недоволни от графика и качеството на сметоизвозването. Представителите на „Чилингирска махала“ и „Средок“ за пореден път повдигнаха въпроса и за детска площадка в района, която е желана от тях от няколко десетилетия. Децата в района няма къде да си играят и за съжаление единствената алтернатива им е главният път и отсечките около него, което крие доста опасности.

Те изтъкнаха и доста инфраструктурни проблеми, липса на добри пътища и подпорни стени, което е сериозен проблем за част от жителите. На ул. „Самодивско изворче“ няма въобще път, като хората които живеят там стигат до домовете си по пътека. След последните проливни дъждове в района се активизирали и свлачищни процеси. Изнесеният чакъл се спрял в дома на възрастен мъж и не получава съдействие от никого за разрешаване на проблема.

Хората и от ул. „Маестро Атанасов“ също си имат сериозни проблеми, като в следствие на свлачище са надвиснали опасно и доста камъни и скали в единия край на пътната отсечка.

За запознаване на проблемите на жителите от трите квартала, пред общинското ръководство на Смолян и тяхното разрешаване, се ангажираха общинските съветници на ДПС в местния парламент Салих Аршински, който е и областен председател на ДПС и Милен Журналов , който е и общински председател на ДПС.

Това е поредната среща на депутата от 43 – то Народно събрание с жители на региона и в частност на Смолян.

Вирни се горе