Дариткова поздрави овчарите за Предой в Арда

Дариткова поздрави овчарите за Предой в Арда

Депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова поздрави местните овчари и жителите на с. Арда за празника „Предой“. Тя им пожела успешна и плодотворна година,здраве и берекет. Народният представител поздрави и кмета на родопското село Недко Юруков за организирането и провеждането на празничната проява.

Традиционният „Предой“ се чества в няколко смолянски села по Арденското корито, в които се развива овцевъдството. По думите на кмета около 1000 души са уважили празничната трапеза,състояща се от традиционните местни специалитети- фасул с месо, кешкек и овче мляко. Юруков допълни, че общо шест животни са отишли в казаните за празника. За заквасване са използвани около 250 литра овче мляко. И тази година на празника присъстваха много гости от Смолян и съседните села, като всеки един бе нагостен за здраве и берекет.

Традиционният курбан бе уважен и от зам.-кмета Марин Захариев,председателя на ОбС Филип Топов, зам.-областния управител Чавдар Фурлански, общинските съветници от ГЕРБ Елин Лилов, Софка Иванова, Мариана Сивкова, Борислав Георгиев и членове на младежката структура. ,съобщиха от пресцентъра на партията.

Вирни се горе