Д-р Красимир Събев стана депутат, Недялко Славов – областен управител, а д-р Даниела Дариткова – председател на здравната комисия в НС

  Д-р Красимир Събев стана депутат, Недялко Славов – областен управител, а д-р Даниела Дариткова – председател на здравната комисия в НС

Д-р Красимир Събев стана депутат, Недялко Славов – областен управител, а д-р Даниела Дариткова – председател на здравната комисия в НС, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Смолян. Д-р Красимир Събев днес се закле като депутат на днешното заседание на парламента като народен представител от ПГ на ГЕРБ. Министерският съвет гласува областен управител на Смолян да бъде Недялко Славов. Народното събрание одобри д-р Даниела Дариткова за председател на комисията по здравеопазване.

Д-р Красимир Събев беше трети в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ от гражданската квота и влиза в парламента на мястото на Недялко Славов.

На днешното парламентарно заседание с мнозинство бе одобрена номинацията на д-р Даниела Дариткова да застане за трети път начело на Комисията по здравеопазване в НС. Зам.-председатели ще бъдат Лъчезар Иванов от ГЕРБ, Георги Йорданов от „БСП за България“ и Георги Колев от „Обединени патриоти“.

ВИЗИТКИ:

Д-р Даниела Анастасова Дариткова – Проданова еродена на 28.09.1966 г. в Пловдив. Магистър по медицина от Санкт Петербургския медицински педиатричен институт. Специалист по педиатрия и обща медицина. Магистър по Здравен мениджмънт от Медицинския университет в София.

Народен представител от 2009 г., председател на Комисията по здравеопазване в 41-то и 43-то Народно събрание.

Преди избирането й за депутат през 2009 г. е общински съветник в Смолян.

Работи като титуляр на практика за първична медицинска помощ.

Областен ръководител на ЖЕНИ ГЕРБ и общински ръководител на ГЕРБ – Смолян.

Омъжена, с едно дете.

Недялко Славов е роден на 16.07.1973 г. в Златоград. Магистър по икономика от Икономическия университет във Варна. Депутат в 41-то Народно събрание. Има собствен бизнес, свързан с консултантски услуги. Бил е общински съветник в Златоград и заместник-областен управител на Смолян до влизането му в парламента през 2011 г. Общински ръководител на ПП ГЕРБ – Златоград. Беше областен управител на Смолян от 2014 г. до средата на месец февруари, когато бе сменен от служебния премиер Огнян Герджиков. Той също е семеен, с едно дете.

Д-р Събев е роден на 30.12.1968 г. в Мадан. Магистър по анестезиология и интензивно лечение, обществено здраве и здравен мениджмънт. Работи в Отделението за анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД – Смолян. Заместник- директор по медицинските дейности в областната болница. Семеен, с едно дете.

Вирни се горе