Д-р Даниела Дариткова гостува на абсолвентското тържество във ВСУ - Смолян

Д-р Даниела Дариткова гостува на абсолвентското тържество във ВСУ - Смолян

Народният представител от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова бе официален гост абсолвентското тържество във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ в Смолян. Днес на специална церемония завършващите получиха своите дипломи. Гости на празненството по покана на по покана на директора Анелия Пържанова бяха още областният управител Недялко Славов, зам.-кметът на община Смолян Марин Захариев и зам.-ректорът на ВСУ проф. Павел Павлов.

„Щастлива съм, че за поредна година мога да участвам в промоцията на новия випуск на ВСУ, защото това е академичният облик на Смолянска област. Смятам, че благодарение на образованието има след нас млади хора, които да поемат всички професионални предизвикателства, с които ние не сме се справили. Това ще бъде гаранция за успеха на нашата нация и ще ни приравни към водещите европейски народи“, заяви д-р Даниела Дариткова. Тя поздрави всички абсолвенти. В обръщението си депутатът изрази надежда, че условията на труд в страната ще се подобрят, за да реализират студентите своите знания и умения в името на българската нация.

Дипломите на отличниците бяха връчени от областния управител на Смолян Недялко Славов. Той първо благодари за всеотдайността на преподавателите във висшето учебно заведение. „Освен професионални умения, те са ви предали ценности и човешки добродетели, без които наученото губи известен смисъл. Днес с връчването на дипломите получавате добър старт по пистата на вашето професионално развитие. Пожелавам ви да имате смелостта да преследвате своите мечти и професионални планове и търпението да ги постигате. Постигайте успехите тогава, когато сте подготвени за тях. Успехът зависи единствено от това какво можете и на какво сте способни. Надявам се, че повечето от вас ще останат в родния край, тъй като регионът ни има също своите неоползотворени потенциали. Дерзайте и следвайте мечтите си“, пожела Недялко Славов на абсолвентите.

Пожелания за успешна реализация на дипломантите отправиха още зам.-кметът на Смолян Марин Захариев, зам.-ректорът на ВСУ проф. Павел Павлов, както и директорката на учебното заведение в родопския град д-р Анелия Пържанова. Отличникът Даниел Илиев от магистърска програма „Европейска администрация“ изрази благодарности от името на завършилите.

На тържеството в аула „България“ на ВСУ се дипломираха 122-ма абсолвенти. От тях 38 студенти са с образователно-квалификационна степен „Магистър“ и 84 с образователно-квалификационна степен „Бакалавър“.

Вирни се горе