БСП: Заради спрян от ГЕРБ проект село Барутин две години е на воден режим

БСП: Заради спрян от ГЕРБ проект село Барутин две години е на воден режим

Спрян от правителството на ГЕРБ проект е причина вече две години доспатското село Барутин да е на воден режим, при условие че само на 5 километра е вторият по големина язовир в България- Доспат.

За това алармира актива на БСП- Барутин на отчетно –изборна среща с депутата от Левицата инж. Димчо Михалевски и областният лидер на БСП Дора Янкова. Дългогодишният лидер на Левицата в селото и бивш кмет Теофил Делиев помоли депутата да постави въпроса за водоснабдяването в Народното събрание и най-накрая ПУДООС да отпусне нужните 1,3 млн.лв., за да се реши въпроса с водоснабдяването, защото на хората им е писнало да са на режим.

Делиев заяви, че правителството не мисли за малките градове и селата, а само за магистрали и големите градове, не виждайки тоталното обезлюдяване и емиграция на малките населени места. Делиев подчерта, че за тежката криза в България вина има и ГЕРБ. Според него за тежкото положение в страната е достатъчно да се видят гробищата, които се изпълват. “За последните години само в Барутин има 320 нови гроба, което е показателно за положението”, посочи той. Членовете на БСП се оплакаха от лошите пътища в селото, отбелязвайки, че асфалт има само по главната улица. Съществен проблем е и липсата на пазар за картофите. В момента по складове залежават над 200 тона, тъй като не е продаден и 1 килограм.

Делиев отчете пред депутата доброто представяне на БСП в селото. “Въпреки купуването на гласове, манипулирането на изборния процес и заплахите БСП успя да запази кмета си в Барутин”, отчете Делиев. Той се похвали пред лидерите на Левицата и с новоприети 15 членове, 15 завърнали се от чужбина и над 70 постоянни, което прави партийната организация сред най-големите в Доспатско. Срещата завърши с избор на нов председател на БСП в селото, тъй като поради възрастта си Теофил Делиев направи самоотвод.

За нов председател бе избран Владимир Делиев, който е на 30 години. Михалевски поздрави ръководството на партията и пожела хората от селото винаги да са така силни и сплотени. Той се ангажира да съдейства за разрешаване на проблема с водата. По отношение на проблема с картофите, депутатът обясни, че е нужно с държавна помощ да се изгради преработвателен завод в района на Девин, който да поеме продукцията от западните Родопи, така ще се гарантира пазар, а това е в основната за формиране на цената.

Вирни се горе