БСП влиза в лидерска битка

БСП влиза в лидерска битка

БСП влиза в етап на лидерска битка. Това заяви социологът Кънчо Стойчев в ефира на бТВ, коментирайки пътя на левите след рестарта на проекта на Георги Първанов.

Най-вероятно ще има нова лява листа за евроизборите, водена от Ивайло Калфин, посочи от своя страна Нидал Алгафари. До това е довело поведението на Народното събрание и Сергей Станишев, които не са обсъдили и не са коментирали действията на Волен Сидеров.

Първанов изразява критично отношение към ръководството на БСП, заяви Кънчо Стойчев. Това е едно ясно декларирано негово мнение и става дума за борба във върховете на БСП, посочи още социологът.

По думите на Стойчев Първанов е утвърден и силен български политик, но в момента стъпва на много тънък лед, за което се изисква техника.

Въпросът, според Стойчев, е докъде ще стигне Първанов. Тръгне ли на разцепление на БСП, връщане назад няма, но не ми се струва, че Първанов това цели, посочи Стойчев. По думите му има значителна периферия от избирателите, която не харесва настоящето ръководство на БСП.

В лявото има едно твърдо ядро, което ще гласува за БСП и едно друго ядро, което ще гласува за нещо друго от посоченото в листата на Сергей Станишев, коментира социологът. Ивайло Калфин твърде дълго време не е имал комуникация с лидера на ПЕС, посочи Нидал Алгафари, което според него се дължи на неглижиране и високомерие от страна на Станишев.

Вирни се горе