БСП – Смолян прие Декларация срещу насилието в Украйна и санкциите срещу Русия

БСП – Смолян прие Декларация срещу насилието в Украйна и санкциите срещу Русия

Родопските социалисти се обявиха против разкриването на логистичен център на НАТО в България

Областният съвет на БСП- Смолян прие Декларация срещу насилието в Украйна и санкциите срещу Русия. Документът е изпратен до президента, премиера, Народното събрание и Парламентарната група на БСП Лява България. С Декларацията БСП – Смолян изразява своята силна тревога, както от военните действия в Източна Украйна и хилядите жертви, така и срещу решението за разполагане на команден и контролен център на НАТО в България.

„Това поставя страната ни в ролята на пряк участник във възникнали или възникващи конфликти, без да сме заплашвани от външни фактори, които да касаят националната ни цялост и суверенитет. Самото действие за създаване на такъв логистичен център не предполага разрешаването на споровете в международната политика по мирен път, а чрез налагане на решения с военни способи и нагнетяване на напрежение”, се казва в Декларацията.

Смолянските социалисти приветстват решението на т.нар. “Нормандска четворка” за осигуряване на мирния изход на възникналия тежък конфликт в Източна Украйна, но категорично се обявяват против политиката на подкрепа за икономически и политически санкции срещу Руската федерация. „Влошаването на икономическите отношения между Европейския съюз и Русия би имало единствено негативен ефект върху двете страни”, смятат от Областният съвет на БСП.

От левицата в Родопите настояват депутатите да изразят ясно позиция против всякакви икономически и политически санкции срещу Руската федерация и срещу разполагането на команден център на НАТО в България. 43-то Народно събрание, Президентът на Република България и българското правителство с всички допустими политически средства да работят за мирното разрешаване на конфликта в Украйна и за ненамеса на България във военни действия.

Вирни се горе