БСП – Смолян поема курс към местните избори през 2015

БСП – Смолян поема курс към местните избори през 2015

БСП – Смолян поема курс към местните избори догодина. Това стана ясно на заседание на Областния съвет на партията в Смолян с участието на 10-те общински лидери, областният председател и депутатите Дора Янкова и Мая Манолова.

На продължилото няколко часа заседание социалистите в Централните Родопи представиха анализ на резултатите от парламентарните избори и направиха оценка за работата на организациите в общините. Бяха набелязани конкретни мерки за подобряване на организационната дейност. На заседанието стана ясно, че до 6 месеца в цялата Смолянска област ще бъдат подменени старите, червени партийни книжки с нови- електронни. При акцията по подмяна на партийните книжки ще се направи и преглед за броя на активните партийни членове.

Пред червените лидери в Смолянско депутатът Дора Янкова подчерта, че БСП ще бъде градивна опозиция в 43-тото Народно събрание. „Ще отстояваме интереса на хората, защото цяла година бяхме обвинявани и заклеймявани във всяко наше действие, а сега виждаме какво направи ГЕРБ – четворна коалиция на десните, която не очаквам да не защитава социалните права за хора. Отново ще има фаворизиране на няколко големи града за сметка на по-малките“, заяви Янкова. Тя посочи, че готви няколко изключително важни питания в Народното събрание към редовните министри, касаещи региона

Мая Манолова на свой ред продължи, че с предложеният парламентарния правилник ГЕРБ се опитва да узакони лошите практики, които прилагаше в 42-то Народно събрание. Тя бе категорична, че с него се ограничават правата на опозицията и буквално „й се запушва устата”, от което потърпевши ще са не само партиите в опозиция, но и по-малките участници в „четворната коалиция“. Според нея най-скандалното предложение на ГЕРБ е Народното събрание да заседава и без кворум. „Вярно е, че в предния парламент ГЕРБ отсъстваха от работа с месеци, но идеята да се узакони не ходенето на работа, е скандална”, каза Манолова. Според нея се ограничава и възможността на опозицията да предлага законопроекти. „Прави се опит да бъдат опънати чадъри над министрите със заплаха за санкция на народен представител, който не се е държал уважително към член от Кабинета. Тя е отстраняване от три пленарни заседания, в които може да има важни изказвания”, каза Манолова.

Вирни се горе