БСП: Рудозем е община без ежедневие и тежки социално-битови проблеми

БСП: Рудозем е община без ежедневие и тежки социално-битови проблеми

Преизбраха д-р Цвятко Хаджиев за лидер на БСП в община Рудозем на партийна отчетно – изборна конференция, с участието на областния председател на Левицата Дора Янкова и Дария Василева – координатор на партията за региона.

а събранието бе избрано и ново общинско ръководство от 9 души. Д-р Хаджиев представи отчет за дейността в изминалите 4 години и очерта най-тежките проблеми на общината. Според него Рудозем е без ежедневие и е с най-тежките социално-битови проблеми. „Безработицата е на много високо ниво, а обезлюдяването е толкова силно, че до няколко години няма да имаме млади хора”, подчерта той.

Общината от 2 години е без достъп до здравеопазване, тъй като е закрита болницата, кризата с „Горубсо” – Мадан пък нанася удари по доходите и работните места, замразени са проектите на общината, а земеделието е в тежка рецесия. 10 години няма никакво решение за пътя Рудозем -Ксанти, спрян е проекта за язовир „Пловдивци”, което прави безизходицата тотална.

Според д-р Хаджиев управлението на общината в последните години, както и правителството на ГЕРБ са задълбочили кризата, а некомпетентността и неопитността на новите политици са довели на власт едрия капитал, олигарсите и монополите, които мачкат народа.

„Води се антисоциална политика, гонят се инвеститори, а репресиите са навсякъде”, очерта председателят на БСП. Според него партията не е успяла да се представи добре на последните местни избори, тъй като е нямала пари да купува гласове, не е обещавала постове и облаги за фирми и брокери.

„В Рудозем в последните години управлява статуквото – който се пазари най-добре с малкото останали фирми, които дават хляб- той печели”, обясни д-р Хаджиев. В същото време общината е най-големият работодател в Рудозем и който е кмет притежава цялата власт. Според него, за да спечели БСП парламентарните избори е нужно да излезе с балансирана управленска програма, на база анализ на обстановката по региони, за да може да се очертае като алтернатива на ГЕРБ. Социалистите се оплакаха от чистка в администрацията, емиграция и липса на перспектива. Според тях трябва да се направи ясен отпор на политиката на Бойко Борисов, за който историците щели да кажат, че е управлявал по времето на Станишев, защото всяка втора дума в устата на премиера е Станишев, който използва и за оправдание на всичко.

Дора Янкова поздрави членовете на БСП- Рудозем, които въпреки трудностите продължават да носят високо червеното знаме. „Убедена съм, че при едно ляво управление в Рудозем ще се живее и работи много по-добре, затова трябва да махнем ГЕРБ”, заяви Янкова. Според нея моделът на възмездието не дава държава и икономика, а разсипия. „БСП има за задача да спаси България и да върне младите хора, които ГЕРБ употребява като брокери на гласове”, добави тя. Според нея в момента има две Българии. Една – на бедните, болните, на дупките, на кризата и втора – на олигарсите, на ограбването, на контрабандата и счетоводството. Според Янкова рудата под Рудозем и Мадан може да донесе около 1500 работни места, а от там – доходи, поминък, развитие. Тя призова рудоземчани да говорят на висок глас за проблемите си, за несправедливостите, за мачкането. Янкова увери, че поддържа връзки с Гърция, откъдето са я информирали, че по пътя Рудозем-Ксанти се работи, но с по-бавни темпове, заради икономическото положение на южните ни съседи. „Ние ще направим всичко възможно Рудозем да се отвори към Гърция”, заключи тя.

Вирни се горе