БСП официално издигна Емил Хумчев за кмет на община Златоград

 БСП официално издигна Емил Хумчев за кмет на община Златоград

Бившият зам.-областен управител на Смолян е готов да разбие статуквото и да изведе общината към по-добър живот на всеки жител

Общинският съвет на БСП- Златоград издигна официално кандидатурата на ексобластния управител на Смолянска област Емил Хумчев за кмет на общината. Утвърдена бе и листата с кандидатите за общински съветници, като Хумчев ще бъде неин водач. Спечелване на изборите в община Златоград и максимален брой общински съветници е основната цел на социалистите. „Партийните организации в общината са максимално сплотени и ентусиазирани за предстоящите избори и ще работят за пълна победа. Кандидатурата на Хумчев е подкрепена и от много граждани, които не са партийни членове“, заяви депутатът от БСП Лява България Дора Янкова, която бе специален гост на конференцията. По думите й партията е единна и консолидирана и издига собствена, самостоятелна кандидатура. „В предишните години БСП – Златоград участва в местните избори в различни формати, подкрепяйки консенсусни кандидати, но сега сме твърдо решени да имаме кмет от БСП и общински съветници, които ще работят за подобряване на живота на златоградачни“, каза още Янкова.

Емил Хумчев отбеляза, че е крайно време статуквото в община Златоград да се промени. Той подчерта, че кандидатите за общински съветници на БСП са добри специалисти и уважавани общественици, които имат визията и енергията да променят към по-добро не само средата и условията на живот в Златоград, но и съставните селища на общината, които в последните години са изоставени. „Развиваме центъра на града, но не и страничните улици, които вече 8 години са извън полезрението на сегашната местна власт“, каза още Хумчев. Той гарантира, че основният му приоритет ще бъде привличането на инвестиции, удвояване на усвояването на европейски средства и създаване на работни места с висока добавена стойност за населението. „Ще създадем силно златоградско лоби в големите градове на страната и Европа. Това ще бъде нашата визитна картичка, която ще допринесе за повече туристи и инвеститори“, категоричен бе Хумчев. Той подчерта, че има волята да бъде кмета, който ще довърши проекта за геотермалната вода в Златоград. „Доказа се с факти, че само БСП милее за проекта, който ГЕРБ замрази в осем годишна тапа. Ако не беше лявото управление на Станишев и след това на Орешарски този проект нямаше да се случи. Ние го започнахме, аз ще мога да го завърша“, категоричен бе Хумчев. Кандидатът за кмет припомни, че само при управление на БСП общината се развивала. „Ние изградихме пътя до Гърция, макар че други незаслужено прерязаха лентата. За да продължим да се развиваме трябва да има промяна и ние сме алтернативата“, каза още Хумчев.

До края на месеца ще са ясни и кандидатите за кметове на селищата в общината, подкрепени и издигнати от БСП.

Вирни се горе