Смолянчани определиха БСП да е първа политическа сила половин година преди изборите,според анкетата на сайта Smolyannews.com

Смолянчани определиха БСП да е първа политическа сила половин година преди изборите,според анкетата на сайта Smolyannews.com

Разликата между електоралната тежест на ГЕРБ и БСП в началото на декември e в полза на социалистите, според анкета на сайта Smolyannews.com.

На въпроса „Ако днес са парламентарните избори за кой ще гласувате?“ – 27% от участвалите в анкетата са дали гласа си за ГЕРБ .

БСП може да разчита на политическите симпатии на 47% от анкетираните,/с цели 20% разлика в полза на червените/.

Трета политическа сила според анкетата на сайта е ДСБ .За тъмно сините са гласували 12%. Синята коалиция има подкрепата на 1% от гласувалите.

ДПС е четвъртата политическа формация с електорални симпатии от 4%, а „България на гражданите” на Меглена Кунева е с много близък резултат и разлика от един процент -3%. Сред политически ангажираните българи обаче, намалява персоналният рейтинг на одобрение за движението на Кунева.През последния месец тя губи позиции главно сред леви симпатизанти.

Според политическите анализатори следващият парламент може да бъде се окаже по-пъстър и в него да попаднат повече партии, половин година преди парламентарните избори, които ще се проведат през лятото на 2013 г.

Анкетата на Smolyannews.com е проведена между 15 ноември и 17 декември 2012 г.

Вирни се горе