БСП- Доспат се обяви против искането на ДПС за преименуване на починалите мюсюлмани преди 1990г.

  БСП- Доспат се обяви против искането на ДПС за преименуване на починалите мюсюлмани преди 1990г.

Социалистите в родопската община обвиниха движението в предизборен сценарии за противопоставяне на населението в смесените региони

Общинският съвет на БПС- Доспат прие декларация срещу предложените от ДПС промени в закона за гражданската регистрация. С тях движението иска държавната администрация да заличи от регистрите починалите граждани и да върне турско-арабските им имена, които са сменени по време на „възродителния процес”. „Изразяваме нашето възмущение и несъгласие с предложените от ДПС промени в Закона за гражданската регистрация. Намираме предложенията и поведението на партията за спекулативни в политическо отношение. То цели да се настроят хората в смесените райони във връзка с предстоящите местни избори тази есен”, се казва в декларацията на доспатските социалисти.

В декларацията се посочва, че действията и аргументите за законодателни промени не са адекватни. От левицата в родопския град заявяват, че всеки път преди избори в смесените райони се разиграва един и същ сценарий , който злоупотребява с вярата, проблемите и доброто съжителство на хората в тях.

Вирни се горе