БСП –Доспат: Антим Пържанов е сред противниците на девинската болница

БСП –Доспат: Антим Пържанов е сред противниците на девинската болница

Антим Пържанов забрави, че е кмет на всички жители на община Доспат. Това се казва в Декларация на Общинския съвет на БСП-Доспат, във връзка с твърдение на кмета на общината, че протестът на гражданите за затворената болница в Девин е политически и организиран от БСП.

“Има една народна мъдрост „Когато не можеш, или не искаш да помогнеш, недей да пречиш”, заявяват социалистите. От БСП напомнят, че като част от гражданите на община Доспат, чийто кмет е Антим Пържанов е поискана подкрепата му в усилията на Инициативния комитет, за да я има болницата в Девин. Комитетът е излъчен о гражданите на Девин и е подкрепен от всички политически формации в региона, а не е самостоятелно, „политическо мероприятие” на БСП, както твърди той, категорични са от Левицата.

“Антим Пържанов май е забравил в момента и не само, че е избран за кмет на всички граждани в общината и основното негово задължение към тях е да защитава правата им във всяко едно отношение. Неотменно конституционно право на всички граждани в Република България е държавата в лицето на политиците,които я управляват да им бъде гарантирано навременно и адекватно здравеопазване. Няма друг по-ценен капитал за една държава, за един народ от здравето на хората, които живеят в нея. И за да го има този капитал и този народ политиците, които управляват тази държава са задължени да го пазят с цената на всичко. Тяхно задължение е също така, когато някой злоупотреби с този капитал и със средствата, предвидени за съхраняването му да търсят съответната отговорност за причинените вреди без да се оправдават с измислени причини и обстоятелства”, се казва още в декларацията на БСП- Доспат. Според партията, вместо да застане редом до кмета на Девин Цветалин Пенков и да се включи активно в подкрепа на каузата за спасяването на болницата, във вида в който е била. Антим Пържанов в предварителен разговор, няколко дни преди протеста е приел да подкрепи каузата, а след това приема ролята на говорител на правителството и съдник на протеста, което най-малко му влиза в задълженията и изрича думи, които някой друг му е разпоредил да произнесе. Когато се касае за живота и здравето на хората словоблудството и критикарската му позиция в случая са меко казано неуместни и опит да избяга от задълженията му да защитава правата на хората, които представлява.

Според социалистите, политическо мероприятие, граничещо с геноцид спрямо българския народ е методичното и съвсем тенденциозно поведение на управляващата в момента партия ГЕРБ -да закрива болници в страната под изтъркания предлог,че управлението на тройната коалиция ги е довело до фалит. Същият този Антим Пържанов излъчен и избран за кмет на Община Доспат през предишният си мандат от ДПС /участник в тройната коалиция/ не би трябвало да прехвърля вината за закриването на болницата на върху предишното управление. Вината и отговорността за съсипването на системата по здравеопазването в страната носят единствено управляващите от ГЕРБ със сбърканата им система на некомпетентно управление на принципа „ проба – грешка”. Концентрирайки огромен финансов ресурс в София и големите градове и изоставяйки крайните региони и малките общини на произвола на съдбата, за което най-уместното определение е” проблемът на давещия се е проблем на самия давещ се”, а Пържанов, като че ли забравя, че и той е сред давещите се. Само, че май не го е разбрал. Дано в скоро време да го разбере в което много се съмняваме но от сърце му го пожелаваме. От морална гледна точка Антим Пържанов е длъжен да отстоява и защитава правата на хората, които са го избрали, а не да взема страната на управляващите, които предлагат решения, които нито са законосъобразни, нито са целесъобразни. На разбираем език тяхното предложение е формулирано така: „ Продайте си къщата, а ние ще ви построим колиба”. Това няма как да стане , защото в тази страна суверенът е народа, а не политиците, на които той е поверил управлението на страната и ще става това което народът каже. В Република България има закони и те трябва да се спазват от всички. И над всички закони е Конституцията.

ОБЩИНСКА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БСП – ДОСПАТ

Вирни се горе