Бойко Борисов: Днес завеждам много дела за всички клевети и набеждавания срещу мен

Бойко Борисов: Днес завеждам много дела за всички клевети и набеждавания срещу мен

Днес завеждам много дела. Чакам адвоката, г-н Марковски, да го упълномощя за всички тези клевети и набеждавания, които Волен Сидеров прави. Ще съдя Волен Сидеров. Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ПП ГЕРБ и на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов. „Аз съм бил веднъж в Ливан, в официална делегация на държавно посещение, веднъж в Катар на държавно посещение, с всичките журналисти, бизнес делегации и тези самолети не са ходили там. Това са такива измишльотини, клевети и набеждавания, че нека да ги докажат в съда”, посочи Борисов по повод обвиненията, че с правителствените самолети са изнасяни пари в Ливан. „Това са такива измишльотини. Ще изнасяш пари с торби някъде, там като отидеш – на кой ще ги дадеш, къде ще ги внесеш? Това са набеждавания и клевети, като се повторят от медиите на ДПС, които са съвместни с „Атака”, подчерта Бойко Борисов.

Председателят на ПП ГЕРБ съобщи, че 97 депутати от партията ще изпратят до президента искане за свикване на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). „ГЕРБ ще иска президентът да наложи вето върху Закона за ДАНС. Националната сигурност е застрашена. Виждате какви хора се опитват да използват службите за политически сили, разбиват цели структури, роднински назначения. Ще видите, че и калинки ще се явят там. Такава поголовна чистка точно на хора, които са работили не само за националната сигурност, за доказване на финансовите престъпления. В момента искат да създадат един тип „Гестапо” и да почнат да нападат кметове на ГЕРБ и всички останали. Вчера госпожата на АДФИ го каза много ясно. Днес дори има парламентарен контрол, защо не питате за ЕРП-тата, защо не питате за „Белене”, за всички тези далавери”, попита Борисов.

По думите му поведението на ГЕРБ в парламента ще е такова, каквото е било всеки ден досега. „Ние сме изпратени от хората тук, ще участваме в комисии, работим, срещаме се с хора. И без това в залата нищо не правят. Казахме много ясно защо няма да присъстваме в зала. Защото там тройната коалиция не се съобразява с нашия глас. Самите те казаха, че могат без нас, без първата политическа сила – нека да го правят. ГЕРБ са дисциплинирана партия, всички са на работа и изпълняват своите задължения”, категоричен бе Бойко Борисов. „Тройната коалиция си гласува и с нас, и без нас. Те си направиха вчера правилник, включително с 4 гласа в комисията да могат да взимат решение. Ние ще участваме в комисиите, защото там се правят законите, там се взимат решенията и ще знаем какво са планирали, за да можем от трибунката да информираме гражданите”, добави Борисов.

„Много ми е интересно да знаем как бяха купени самолетите “Еърбъс”, как бяха купени хеликоптерите? Защо „Атака” не го предложи да се вкара в комисията? Много ми е интересно, как 10 дни и повече, нито веднъж не казахте нещо за ДПС и БСП. С удоволствие бих искал да чуя, и понеже вече знам, че са унищожили всичко като документи за полетите на Тройната коалиция. Защо „Атака” не поиска да се разшири проверката и за Тройната коалиция? Съществуват всички документи за полетите по времето на ГЕРБ”, заяви Бойко Борисов. Той посочи, че партиите от тройната коалиция искат политическа разправа с ПП ГЕРБ. „От това, което знам, те много повече са летели, много по-дълго с били в командировки, с много дълги делегации, като списъци. Това, което разбрах, е, че преди да си тръгнат, са унищожили документите. Ще дойде ден, когато мнозинството в Народното събрание ще е друго, и ще се разшири обхватът и върху това. Ще се потърси отговорност защо бяха купени, в най-тежката икономическа криза, два огромни правителствени “Еърбъса” от нискотарифни компании, от автокъща все едно втора ръка, без абсолютно никаква приготба за каквото и да е”, припомни председателят на ПП ГЕРБ.

„Ние винаги сме казвали, че политическата отговорност трябва да се носи от всяка една политическа партия. Аз се радвам, че и в цялата предизборна кампания, след изборите и на всички провокативни въпроси, които сте ми задавали – ще направите ли коалиция с БСП, с ДПС, ние винаги сме казвали

  • не. Ние се радваме, че от тези партии сме в изолация”, добави Бойко

Борисов.

Вирни се горе