Близо 1000 родопски социалисти „атакуват” Бузлуджа с 11 автобуса и 40 автомобила за празника на БСП

Близо 1000 родопски социалисти „атакуват” Бузлуджа с 11 автобуса и 40 автомобила за празника на БСП

Близо 1000 социалисти от област Смолян „атакуват” Бузлуджа за традиционния празник на Столетницата, съобщи областният лидер на БСП- Смолян Дора Янкова. Тя отбеляза, че тази година рекорден брой родопчани ще посетят историческият връх в Стара планина за тържествата, които ще се проведат на 27 и 28 юли. От Родопите ще тръгнат 11, 50-местни автобуси, както и около 40 автомобила. Паралелно с това много смолянчани, членове на партията, ще пътуват от Черноморието, София, Пловдив и др. големи градове, където работят или учат, съобщиха от пресцентъра на партията.

По традиция, най-напред, в петък от Смолян ще тръгнат 3 автобуса с младежи, които ще изградят палатков лагер в околностите на Историческата поляна, ще подсигурят дърва за огън и вода. Най-голямата група ще тръгне в събота сутрин около 05.00 часа, като са обособени пунктове във всеки квартал на Смолян, по-големите села, както и отправни точки от всички общини.

Най-много са социалистите от община Смолян, които тръгват с 4 автобуса и 20 автомобила. На самата Бузлуджа е определен сборен пункт, където родопчани ще се съберат, за да отбележат заедно празника на БСП. От община Баните ще пътува и фолклорен състав, който ще поздрави от сцената с родопски изпълнения хилядите социалисти на върха. Янкова добави, че в общинските организации на БСП все още текат записванията, които ще приключват в четвъртък. Има възможност и за допълнителни автобуси, за да може всички желаещи да се качат на върха, добавиха от партията в областния град.

Вирни се горе