Бареков: Първанов се опитва да спаси Борисов

 Бареков: Първанов се опитва да спаси Борисов

“Излизането на Първанов на политическата сцена цели да спаси Борисов. Ако Първанов успее да овладее БСП, аз съм категоричен, че той ще обърне партията към ГЕРБ”. Това съобщи пред жителите на Смолян лидерът на “България без цензура” Николай Бареков, съобщиха от пресцентъра на партията.

В момента Първанов прави един проект, продуциран от ГЕРБ, само, за да разцепят БСП, обясни той. По думите му това е уговорка между Първанов и Борисов да се направи коалиция между БСП и ГЕРБ. Ангел Славчев или Георги Първанов – това е изборът пред левите избиратели", посочи Николай Бареков.

“Не искаме партиите да разделят българския народ. Ние сме в центъра, ние сме за обединение на българския народ”, подчерта новият политик и допълни, че партията му е отворена за хора от всички етнически общности, като в нея има българи, арменци, турци, евреи, християни, протестанти, евангелисти.

Аз съм националист и патриот и смятам, че българските националисти трябва да бъдат като мен, а не като Сидеров – да посягат на полицаи и служители на армията, каза още Бареков. “Днес за пореден ден моето име се споменава по медиите и бива охулвано, без да ми се дава трибуна. Бях наречен в национален ефир от журналист националист – да аз съм националист и патриот. Искам всички хора в България да имат равни права”, коментира той.

Днешна България гони своите граждани от родината им, посочи Бареков и отново подчерта предложението си всички депутати в този парламент да се откажат от имунитетите си. “Поне лидерите на парламентарните групи трябва да се откажат от имунитета си и от партийните субсидии, защото това е кражба“, категоричен е лидерът на "България без цензура”. Той остро разкритикува правителството за това, че в следващите 2 години няма да вдига социалните помощи и майчинските. Социолозите казаха ясно, че 2013 г. беше краят на Ахмед Доган, Иван Костов и Борисов и роди само едно ново нещо – Николай Бареков. Ние сме единствените, които вървим нагоре, подчерта новият политик. На евроизборите ние сме единствената нова политическа формация и концентрираме надеждите на бълграския народ, за което си даваме сметка, посочи още той.

“Ние сме единствените, които са при вас. В момента Кунева пие кафе в столично кафене, Кънев гледа мачове в Софийска бирария, Борисов гледа мачове в скъпата си вила в Банкя, Станишев спи, след което ще пътува до Брюксел, а Местан не си заслужава просто да го коментирам. Той излезе да говори за тютюна, за неговите сестри с пожълтели от тютюна пръсти, само че беше със златни ръкавели, които струват колкото неговите сестри изкарват за 3 години”, коментира Николай Бареков.

Рада Коджабашева – финансов експерт към движението, посочи, че след 25 години преход, 60% от българите се нуждаят от постоянна държавна подкрепа. Цялостната политика на „България без цензура“ ще има не само социален израз, но и даващ възможност за развитие и осъществяване на българския интелект, посочи тя. Коджабашева подчерта, че ще се заложи на мерки за борба с демографския проблем, за стимулиране раждаемостта, за нови работни места, за изграждане на устойчива икономика, като се обръща внимание на екологичните въпроси, както и на научно-развойните действия, които са в основата на прогреса.

На срещата с жителите на Смолян заедно с Бареков присъстваха и Ангел Славчев от “Граждански контрол”, лекоатлетката Тезджан Наимова и Николай Янакиев – главен координатор на “България бе цензура” за Смолянска област.

Вирни се горе