Аз съм вашият кошмар, закани се Сидеров на ГЕРБ и БСП

Аз съм вашият кошмар, закани се Сидеров на ГЕРБ и БСП

Атака няма да подкрепи никакво правителство в този състав на този парламент. Ние не можем да имаме нищо общо с ДПС, заяви лидерът на Атака Волен Сидеров по време на тържествената си реч по врем на първото заседание на 42-то Народно събрание.

Той обеща на депутатите и новите управници, че Атака ще бъде техният кошмар. Сидеров заяви, че не искат да имат свой зам.-председател на парламента: „Избирайте си ги, правете каквото трябва. Обсипете си главата с пепел, покайте се и направете всичко, което е в интерес на народа.

Атакистът видя днес и ново съглашателство: „Няма да подкрепям нито един министър-председател. Борисов каза, че ще подкрепя Орешарски. Аз няма да подкрепям нито Бадемов, нито Лешников. Ще подкрепям само действия в подкрепа на българския народ."

По време на пламенната си реч Сидеров за пореден път подчерта, че ДПС е антиконституционна партия. Това провокира Лютви Местан да се върне отново на парламентарната трибуна и да помоли Волен Сидеров да се въздържа от подобни изказвания.

„От тази трибуна всеки има право на емоционални изстъпления, но никой няма право да нарича една партия противоконституционна. Има решение на Конституционния съд и ще ви моля да се съобразявате с него", подчерта лидерът на ДПС.

Сидеров обеща Атака да бъде гарант на това, което се случва в НС: „Сега ще ви гледам сеира и ще ви бъда гарант, че няма да изкривите нещо по заявените интереси."

Българският национализъм е незаобиколим фактор в българската политика. Съветвам ръководството на ГЕРБ да не спекулира с никакви тройни коалиции, защото ще се сблъска с твърдия отпор на „Атака". Тепърва ще опознаете страданието. Престанете с глупостите и интригите си. Достатъчно мамихте, крадохте и рекетирахте, достатъчно купувахте депутати", заяви Сидеров.

Сидеров отсече, че Атака няма да се спогаждат с никого освен с интереса на народа.

Той отправи за пореден път и остри критики към членовете на служебния кабинет, които по думите му, са обекти на прокуратурата, следствието и нищо повече.

Премиерът Марин Райков с усмивка изслуша разпалената реч на лидера на Атака.

Националистът не пропусна да припомни на бившите управници как преди три месеца хората са казали долу ГЕРБ, Бойко Борисов се е скрил, а „великото ръководство на ГЕРБ избяга от отговорност."

Колко пъти ви казах да следвате интереса на българския народ, защото ще паднете и ще боли. Не , хилихте се, както се хилите и в момента самодоволно и смятахте, че сте вечни. Сега усмивките ви леко полеко ще замръзват, особено когато ще пишете обяснения в прокуратурата, обърна се той към бившите управници.

Престанете с интригите си и с ясно съзнание кажете за какво ще отговаряте, призова Волен Сидеров.

Той отбеляза, че българският народ е много мъдър и не е дал властта нито на ГЕРБ, нито на БСП, а е поставил Атака за техен коректив.

Тук Сидеров припомни и колко пъти различни хора са се опитвали да унищожат партията му, но безуспешно: „Много сте унищожителите на Атака, но сте некадърни. Атака ще бъде в парламента и ще бъде гарант на хората и ще следи стриктно какво се случва тук."

Сидеров изригна и срещу дипломатите, които присъстваха в пленарна зала. Те, по думите му, са представители на чуждите колонизатори, които загробили България.

Предайте на вашите правителства какво се случва тук и се заинтересувайте как живее народа в България. Недейте да идвате тук с надути бузи и да ни обяснявате как се прави демокрация, обърна се той към чуждестранните гости и добави, че през всичките 23 години представителите на ЕС не са казали нито една дума за корупцията, за това, че сме страната не от третия, а от петия свят.

Само говорите за реформите – кои реформи, които ни загробиха. Атака казва „не" на тези реформи, запита Сидеров.

Той предрече, че ако новите управници не започнат веднага да вдигат доходите, ще се стигне не само до протести, но и до гражданска война.

Вирни се горе