Атанас Устабашиев е новият областен лидер на БСП в Смолян

Атанас Устабашиев е новият областен лидер на БСП в Смолян

БСП да запази лдерската си позиция на първа политическа сила в региона, е основната цел на столетницата за 2014г.

Инж. Атанас Устабашиев е новият областен председател на БСП – Смолян. Той бе избран с пълно мнозинство от членовете на съвета. Устабашиев поема поста от Дора Янкова, която като депутат от Коалиция за България не може да заема длъжността, както гласи Устава на левицата.

Бе сформиран и областен предизборен щаб, който започва работа по подготовката и провеждането на европейските избори догодина. За председател на щаба бе избрана Рабие Кьосева, която е и зам.-председател на областния съвет. За говорител бе избран адвокат Милко Гавазов, който. Областният съвет си постави за цел БСП да бъде първа политическа сила в Смолянско на евровота през май, като по този начин запази лидерската позиция от парламентарните избори . Обсъдена бе и актуалната политическа ситуация в страната и региона. Дора Янкова информира висшето ръководство на партията за акцентите, заложени в бюджет 2014 и как е вписана областта него.

През месец април се очаква да започне строителството на язовир „Пловдивци”, с което ще се реши дългогодишния проблем с водоснабдяването на общините Мадан и Рудозем. Паралелно с това ще бъдат разкрити нови работни места. Съвсем скоро се очаква да започне работа и по рехабилитацията на пътя Чепеларе- Соколовци. Янкова е получила уверение от Министерството на регионалното развитие, че догодина ще започне и работата по пътищата Пампорово- Смолян, Смолян- Стойките – Девин и Смилян- Рудозем. За догодина е планиран ремонт и на главния път Доспат- Борино- Девин. В разговор с Агенция „Пътна инфраструктура” Янкова е успяла да издейства обезопасяване на пътя Асеновград- Чепеларе, на който преди падането на снега ще се поставят мантинели и ще се ремонтират неравностите. До края на месеца ще се ремонтират и пътищата Стойките- Смолян и Пампорово- Смолян, за да се осигури нормална проходимост и условия за по-добро зимно поддържане. „В разговор с премиера получих уверение, че до Нова година ще заработи болницата в Девин, а най-късно до две седмици ще разкрием отново Родопския драматичен театър”, посочи Янкова. Тя подчерта, че след тежките четири години на рушене от предишните управляващи, регионът е започнал да се възражда, с което БСП изпълнява ангажиментите си към родопчани. Янкова е поставила и остро проблема с безработицата, като очаква след нова година да стартират мерки за заетост, които ще обхванат голяма част от безработните. Депутатката отчете и спазеното обещание да се замрази възрастта за пенсиониране. „За съжаление БСП е единствената партия, която подкрепя възможността за по-ранно, с до 2 години, пенсиониране за трайно безработни в пенсионна възраст”, изрази притеснение Янкова и напомни, че тази мярка е изключително важна за регионите, в които има голяма безработица.

Янкова отчете, че след загубата на местните избори през 2011г. в община Смолян, структурите на БСП са сплотени и организирани. „В момента сме първа политическа сила в областта и пожелавам на новия председател да удвои резултатите напролет”, заяви Дора Янкова.

Вирни се горе