Ахмед Доган с подкрепа от членовете на Дружба "Родина"от Сатовча, Гоце Делчев и Доспат

Ахмед Доган с подкрепа от членовете на Дружба "Родина"от Сатовча, Гоце Делчев и Доспат

Членове на Дружба „Родина” от селата Сатовча, Ваклиново и Кочан, както и от Гоце Делчев и Доспат подкрепят в открито писмо почетния председател на ДПС Ахмед Доган. В него се казва:

"Уважаеми г-н Доган,

Дружба „Родина“ – организацията на обединените български граждани – мюсюлмани и християни, подкрепя основните послания, които отправяте към нацията в слово пред актива на ДПС в навечерието на новата 2016-а година. Намираме, че те са изградени на основата на верен анализ на вътрешната и международната обстановка и допринасят за укрепване на единството на българския народ срещу появилите се през последните десетилетия разломи на етническа и верска основа".

Писмото е подписано от съпредседателите на Дружба “Родина” – академик Георги Марков и Мустафа Авдиков, който е бивш кмет на гърменското село Рибново.

Под документа стоят и подписите на десетки членове и симпатизанти на организацията от Сатовча, Кочан, Ваклиново, Рибново, Гоце Делчев, Доспат, съобщи за ИНФОМРЕЖА Сузана Влайкова от Сатовча.

Подкрепилите писмото до Ахмед Доган са категорични, че разумният подход на почетния председател на ДПС е правилен сигнал към международната общност в нейните разнообразни съставни части – съседи на България, големи държави с високи отговорности за съдбата на света, международни организации и съюзи, от които се очаква зачитане на суверенитета на България и с които сдружението е готово да работи в името на мира и добруването на хората.

"Нека да погледнем по-трезво, по-дълбоко и честно към някои важни обстоятелства, които пречат на единението на нацията ни. Днешните граждани на нашата родина – българи и турци – носят дълбоко унаследена душевна травмираност от вековете на османското робство и от събития през десетилетията след това. Неизвестно голям брой от нашите предци загинаха във взаимни кланета. От натрупалата се мъка днес се възползват по нечистоплътен начин външни и вътрешни фактори, за да сеят взаимна омраза и разделение.

Ние се присъединяваме към Вашия призив да се противопоставим на това в името на България! Днес е нужно да изкажем цялата сурова истина и за робството, и за ислямизацията на българите мохамедани, и за тракийските кланета, и за терористичните актове, и за драмата на т. нар. Възродителен процес, когато незаслужено страдаха десетки хиляди наши сънародници… Ценно наследство са общите битки на нашите войници – българи и турци, християни и мюсюлмани по фронтовете в защита на родината, участието на всички нас в изграждането на нейното стопанство и култура.

Истината лекува раните и ни учи на добро. Нужно е всички да стигнем до убеждението, че днешните поколения турци и българи не носят вина за драмите на миналото. Но очакваме водачите на България днес – духовни и светски, Българската православна църква и Главно мюфтийство – да ни поведат към взаимно опрощаване и на тази основа помирение и единение. Такова е нашето разбиране.

Изказваме благодарност във Ваше лице на всички активисти и симпатизанти на ДПС – кметове, общински съветници, духовници по места, с които сме в плодотворно сътрудничество. Можете да разчитате неизменно на нашата подкрепа в работата за благото на народа ни, като съблюдаваме правата и достойнството на всеки български гражданин. Използваме случая да пожелаем на Вас лично и на всички членове и симпатизанти на ДПС здраве, радости и успехи през новата 2016 г. Нека бъде тя мирна и благодетелна за целия български народ!", се казва още в откритото писмо на Дружба „Родина".

Вирни се горе