Адвокат Милко Гавазов е новият председател на БСП в Смолян

  Адвокат Милко Гавазов е новият председател на БСП в Смолян

Милко Гавазов е новият председател на Общинския съвет на БСП – Смолян. Той бе избран единодушно на днешната, 29-та общинска конференция на социалистите в общината. Гавазов е ръководител и на групата общински съветници на столетницата в Общински съвет- Смолян. Досегашният председател Дора Янкова, която бе избрана за народен представител в 42-то Народно събрание, освободи поста, тъй като Устава на БСП не позволява да го заема повече. За адв. Гавазов гласуваха 103 –ма делегати, един се въздържа. К

Като приоритети в работата си адв. Гавазов очерта подмладяването на партията, отварянето й към нови членове, вярващи в социалната справедливост. Не по-маловажно според адв. Гавазов ще бъде единството в партията и укрепването на самочувствието и авторитета на социалистите. Като най-важна задача за столетницата в Смолян новият председател очерта първото място на предстоящите избори за Европейски парламент идната година. Новият председател благодари на членовете на конференцията за оказаното доверие, но не скри, че няма да му бъде лесно, тъй като летвата в развитието на партийната организация е вдигната много високо от досегашния председател Дора Янкова. Милко Гавазов направи и отчет за работата на общинските съветници в местния парламент, в качеството си на ръководител на групата.

Дора Янкова пожела на адв. Милко Гавазов успех и реализиране на справедлива политика за родопчани. Пред съпартийците си тя направи отчет за работата на БСП-Смолян по време на нейното управление като лидер на партията.

Вирни се горе