11 кандидати за депутати номинира БСП – Смолян, утвърждават „червената листа“ в сряда

 11 кандидати за депутати номинира БСП – Смолян, утвърждават „червената листа“ в сряда

Социалистите с декларация срещу назначенията в служебното правителство и „Протестна мрежа“

11 номинации с депутати, издигна Общинската конференция на БСП- Смолян. Социалистите заседаваха повече от 3 часа в залата на планетариума. Водещи на конференцията бяха членът на Изпълнителното бюро на БСП и водач на червената листа в област Смолян Дора Янкова и общинският председател адвокат Милко Гавазов. Номинациите ще бъдат гласувани на заседание на Областния съвет на БСП, което ще се проведе в сряда.

По време на конференцията бе направен отчет за работата на общинското ръководство и бе обсъдена политическата ситуация в страната и региона. Лидерът Милко Гавазов подчерта, че основната задача пред БСП е да върне лидерската си позиция в Смолянски регион. „Битката е не просто да бъдем първа сила, а да спечелим за бъдещето на Родопите. За една година направихме много, тепърва ще се отчитат още резултати от работата на досегашния депутат Дора Янкова. Родопите са над всичко, защото изгубим ли вярната посока, губим всичко“, заяви Гавазов.

Дора Янкова също направи отчет за работата си като народен представител.

Общинската конференция на БСП подкрепи Декларация на Младежкото обединение. Младите родопски социалисти излязоха с обща декларация, с която изразяват остро възмущение от начина, по който се управлява страната и поредицата от скандални назначения в държавата. КОЙ назначи Ваньо Танов за шеф на митниците? КОЙ назначи Христо Иванов за правосъден министър? КАКВА е истинската цел на това служебно правителство? КЪДЕ са „гражданското общество“ и всички протестъри и организации, които 1 година протестираха на жълтите павета? ДО КОГА българският народ ще търпи мутрите и престъпниците да правят каквото си поискат в НАШАТА СТРАНА!? Са въпросите, които младите социалисти отправят.

На предстоящите на 5 октомври избори БСП ще се яви в коалиция под името „БСП – лява България“. Общо 8 ще са кандидат –депутатите на партията в Смолян.

Вирни се горе