1 млн. лв. на месец ни излизат депутатите

1 млн. лв. на месец ни излизат депутатите

1 милион лева – толкова ще ни струват депутатите на месец. Това прави малко над 4000 лева за всеки един от тях.

В сметката влиза първо заплатата им. В 43-тото Народно събрание депутатите ще получават по 2590 лева месечно. Освен тези пари, депутатите получават допълнително заплащане и за участията си в комисии и още около 1700 лева за сътрудниците им, става ясно от репортаж на Нова телевизия.

И независимо, че парламентът започва работа 22 дни след предсрочните избори, депутатите вече получават заплати от деня, в който ЦИК ги обяви поименно. Така до момента те са ни излезли над 300 000 лева.

Жилищата на депутатите също вече ги очакват. В част от тях са направени козметични ремонти. Докато новите им домове бъдат разпределени, народните ни представители ще бъдат настанени в хотел с гледка към Борисовата градина.

Новата власт ще се вози и на чисто нови луксозни автомобили. Цената им е над 720 000 лева, купени са им от НСО. От там увериха, че колите са без екстри, но пък за сметка на това достатъчно бързи. По правилник на народните представители се полагат и командировъчни за пътуванията им до избирателите. Всички тези екстри обаче трябва да бъдат изплатени от депутатите, но не с пари, а с качествени закони.

И тоалетните в парламента вече са подсигурени и то още от миналия парламент до края на годината. Над 40 000 лева струват тоалетната хартия, хартиени кърпи за ръце, салфетки за маса и носните кърпички в Народното събрание. За около 60 хиляди пък е сключен договор от парламента за метли, четки и почистващи препарати.

Бетина Терзиева преди дни призова депутатите да се откажат от месечното си възнаграждение, за да спасят един детски живот. Слави е с детска церебрална парализа и епилепсия по рождение. Въпреки провежданото лечение, то се нуждае от по-специално, което е с клетъчни технологии. Нужната сума е 105 000 евро, а лечението продължава три години.

Вирни се горе