Бил Клинтън претърпя сърдечна операция

Бил Клинтън претърпя сърдечна операция

Бившият американски президент Бил Клинтън е бил приет в болница в Ню Йорк, съобщи телевизия Ей Би Си.

Според неофициална информация 63-годишният политик е бил хоспитализиран в NewYork-Presbyterian Hospital, в Манхатън.

CNN съобщава, че Клинтън е постъпил в болницата с оплаквания в сърдечната област.

По-късно АП цитира говорител на бившия президент, според когото на Клинтън е била извършена операция за поставяне на два стента в коронарната артерия. Адвокатът на Клинтън Дъглас Бенд подчерта, че бившият американски президент се чувства добре и в скоро време ще продължи работата си.

На пресконференция лекуващият лекар на Клинтън Алън Шварц заяви, че бившият президент не е получил сърдечен пристъп. Той прогнозира, че Клинтън ще може да се върне на работа още в понеделник.

Междувременно американският държавен секретар Хилари Клинтън отложи с един пътуването си до Персийския залив и замина спешно от Вашингтон за Ню Йорк.

Бил Клинтън претърпя операция за поставяне на четворен байпас на сърцето в Ню Йорк през септември 2004 г.

След оттеглянето си от голямата политика Бил Клинтън се посвети изцяло на обществена и благотворителна дейност. Напоследък той участва активно във възстановяването на Хаити след опустошителното земетресение.

Широк отзвук в медиите получи и ролята на Клинтън за освобождаването на американските журналистки Лори Лин и Юн Ли, задържани в КНДР и осъдени на 12 години трудов лагер за “тежко престъпление срещу държавата” и нарушаване на границата. Клинтън лично посети Пхенян и убеди Ким Чен Ир да освободи американките.

Вирни се горе