От 14.00 до 20.00 часа ограничават движението на тежкотоварни автомобили по пътя Пловдив-Смолян

От 14.00 до 20.00 часа ограничават движението на тежкотоварни автомобили по пътя Пловдив-Смолян

Днес, 28 юли от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението по републикански път Път II-86 Пловдив – Смолян на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

Въвежда се забрана за движение на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища, при температури на въздуха над 35 градуса по Целзий, от 13.00 до 21.00 часа,съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Целта е да се опазят асфалтовите настилки от образуване на трайни деформации от тежкотоварния трафик и рязкото повишение на температурите през летните месеци. Забраната ще отпадне при прогнозни температури по-ниски от 35 градуса за 10-дневен период, но не по-рано от 01 септември 2012 г. При действие на забраната автомобилите да изчакват извън пътното платно, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Ограничението не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Вирни се горе