Златоград отбелязва 104 години от Освобождението

Златоград отбелязва 104 години от Освобождението

На 21 ноември 2016 година се навършват 104 години от Освобождението на Златоградския край от османско робство и осветяването на първото българско знаме тук.

Честванията и инициативите, които ще се проведат в Златоград, са свързани и с отбелязването на 104 години от освободителната Балканска война, съобщиха от общината.

Празничните мероприятия ще се проведат при следната програма:

14.00 часа: „Златоград – по-доброто място за живеене” (представяне на проекти, свързани с въвеждане на енергоефективни мерки в сгради на публични институции и многофамилни жилищни сгради).

Място: Заседателната зала на втория етаж в сградата на Общинска администрация Златоград 16.30 часа: Поднасяне на венци и цветя на паметниците в града, по случай Освобождението на Златоград. Място: От Лобното място на Делю хайдутин

17.15 часа: Музикална композиция на Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили град Пловдив. Място: Централен площад

17.30 часа: Тържествен ритуал и проверка-заря с участие на 101 Алпийски батальон и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили град Пловдив. Място: Централен площад.

Вирни се горе