Живко Чепишев стана шеф на ОбС – Девин

Живко Чепишев стана шеф на ОбС – Девин

Живко Чепишев стана председател на Общинския съвет в Девин на извънредна сесия днес.

Съветникът от РЗС заменя на поста Михаил Дамянов от Коалиция “Обединени за общината”.

В края на миналата седмица бе съставено ново мнозинство в местният парламент в града на минералната вода.В него влизат двама от БСП, един съветник от ГЕРБ, четиримата от ДПС и двама от РЗС.Съветниците в ОбС-Девин са 17.

Новата група внесе искане до председателя на ОбС Михаил Дамянов за извънредно заседание на местния парламент , на което са поискани да бъдат прекратени предсрочно пълномощията на председателят и заместниците му.

Това стана факт днес на извънредна сесия, на която изненадващо присъства Областният управител на Смолян инж.Стефан Стайков и граждани на Девин.

Изключителен “цирк” се разигра в първата част на задседанието,което започна с химна на Р България и предизборен клип на кмета Цветалин Пенков,обидни квалификицаии от страна на граждани към общински съветници и кмет, и се стигна до напускането на заседанието на досегашното ръководство на местния парламент,няколко общински съветника и част от гражданите.

Преди това опитите на Областният управител да надделее разума ,а не емоциите и апела му да бъде отложена точката късаеща предсрочно прекратяване на правомощията на ръководството на ОбС-Девин останаха нечути.

В паузата на извънредната сесия днес, в присъствието на журналисти група общински съветници и бивш предеседател на общинския съвет,определиха поведението на инж.Стайков като цитирам “незаконно и ненормално вземането на страна по случая,преди да е изслушал мотивите за исканата рокада от вносителите на докладната”.

Така след взаимни нападки и обвинения в непрозрачно управление,открита конфронтация и манипулиране на хората, продължили няколко часа, в залата при кворум от 9 души бяха прекратени правомощията на досегашното ръководство и бе направен нов избор.

Първото предложение за председател на местнят парламент бе за Здравко Стоянов от ГЕРБ,след направен отвод бе предложен Росен Даскалов,който също се отказа и за шеф на ОбС-Девни бе избран адв.Живко Чепишев.Негови заместници ще бъдат Росен Даскалов и Младен Исаев.

Помолен да коментира ситуацията, кметът Цветалин Пенков каза," Чест е за всеки общински съвет присъствието на сесия на областният управител,но участието му в днешната оставям без коментар.Ще коментирам пространно ситуацията на по-късен етап ",бяха думите на Пенков.

Вирни се горе