Жители на село Подвис излязоха на протест

 Жители на село Подвис излязоха на протест

Жители на смолянското село Подвис излязоха на мирен протест днес, като те са силно притеснени заради натоварения трафик по пътя , който преминава през селото и настояват институциите да вземат спешни мерки за ограничаване на скоростта.

По този път минават всички пътуващи от и към Смолян, Мадан, Златоград, Рудозем. От там минава и трафикът от границата с Гърция към Пловдив и Смолян, както и товарните автомобили, съобщи Дарик.

Въпреки че има ограничение за скоростта и пешеходна пътека тип зебра, сигнализирана с мигащи пътни знаци, много от водачите не се съобразяват с това и дори изпреварват, тъй като е права отсечка. Това създава постоянно условия за възникване на инциденти, а преди години там е имало и смъртни случаи.

Хората настояват да бъде ограничена скоростта и неправилното изпреварване, тъй като в селото има доста деца и възрастни, които им се налага да пресичат. Хората първоначално искали да протестират, като се пресича постоянно пътното платно на пешеходната пътека, като затруднят движението, но от Агенция “Пътна инфраструктура” им било отказано.

Протестиращите посочиха няколко примера с инциденти във въпросния участък, като един от последните е бил през лятото, когато едно момче, което идвало на гости на баба си, решило да отиде до магазина и било ударено.

Жителите на Подвис са категорични, че ако не се вземат мерки, те отново ще излязат на протест.

Вирни се горе