Жители на квартал Устово с пета жалба до общината, настояват за ремонт на улица

Жители на квартал Устово с пета жалба до общината, настояват за ремонт на улица

Жители на смолянския квартал Устово се обърнаха с молба до медиите да им съдействат за решаването на проблема на ул.Кирил Маджаров", която при всеки по-обилен дъжд се превръща в язовир. Публикуваме пълния текст на жалбата:

До

Кмета на Община

Смолян

ЖАЛБА

от

Янко Димов Янчев

гр.Смолян ул.“Кирил Маджаров“16.

Г-н Кмете,

Обръщам се към Вас за пореден път по повод на предишната жалба за улицата ,на която живея – ул. Кирил Маджаров кв.Устово до църквата „Св. Богородица“,с компрометиран асфалт и запушени шахти и при всеки по – силен дъжд къщите с №14,16 и 18 се наводняват.

Благодаря Ви за отговора с №ДЛ002303-001 от 16.04.2018г.,в което ни съобщавате, че ще започне ремонт на улицата ни.

Много се зарадвахме, но уви – днес 31.05.2018г. когато пристигна фирмата изпълнител установих, че досега ако се наводнявахме достатъчно – сега ще трябва да плуваме за да си влезнем в къщите. Причината е, че ремонта на улицата е козметичен и започва над жилищна сграда № 14, а над къщата ни / №16/,не се извършва такъв. При разговор с техника на обекта разбрахме, че такъв е проекта. Защо работите на парче и нехаете за нашите проблеми.

Защо общината отново прави ремонт за да има езеро над къщите ни? Каква ли е целта?..........

На опитите да се срещнем с Вас секретарката ни записва телефона и …..резултат няма.

Напрежението ескалира и ни омръзна къщите да се напояват по вина на неуредената общинска структура.

Ще се обърнем за съдействие от медиите.

Настояваме да се вземат незабавни мерки докато фирмата от гр. Хасково работи, в противен случай ще предприемем крайни мерки . Готови сме да сезираме съда за безотговорното и нехайно отношение на стопанина на пътя – община. Това е пета жалба, а първата жалба е подадена при Вас на 09.11.2016г./вече две години Ви се молим/, но за съжаление без резултат. Прилагам Вашия отговор с обещанието да се направи ремонт на целия участък, какъвто на този етап не се извършва.Чакаме отговор и правилно решение на проблема ни.

дата: 01.06.2018г

гр. Смолян

Вирни се горе