Затворени пътища от паднали дървета и десетки села без ток в Смолянско заради снеговалежа

Затворени пътища от паднали дървета и десетки села без ток в Смолянско заради снеговалежа

До 40см. достига новата снежна покривка по високите части на Смолянско. В региона продължава да вали слаб мокър сняг. В Смолян и Чепеларе снежната покривка е 10-12см. Въведени са следните ограничения: всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Превала, Пампорово, по пътищата Смолян- Мугла, Смолян- Турян, Чепеларе и високите села на община Мадан. През цялата нощ 10 машини на пътноподдържащата фирма „Титан Клинър” са чистили общинската пътна мрежа в Смолян. 2 машини продължават работа в Чепеларе, 12 единици техника в Мадан. В градовете няма непроходими и затворени пътища.

Заради паднали дървета временно е затворен пътя до Регионалното сметище за битови отпадъци в Смолян. В момента се изпраща екип за разчистване. Паднали дървета от тежкия сняг затрудняват движението и до Северната индустриална зона на Смолян, но движението не е спряно.

Заради авария десетки селища са без ток в общините Мадан, Златоград, Неделино и Чепеларе. По данни на електропреносното дружество към 06.00 часа без ток са маданските села Буково, Галище, почти всички населени места община Неделино, Върли дол, Шадиица, град Неделино. Без ток са и Малево и Орехово в община Чепеларе. Без електричество и са и Мадан и град Неделино.

Според синоптичната прогноза, с която разполага фирма „Титан”, се очаква снеговалежите в региона да спрат около 14.00 часа.

Вирни се горе