Заради мъгла е намалена видимостта в Смолянско

Заради мъгла е намалена видимостта в Смолянско

Проходими при зимни условия са пътищата в общините Смолня, Чепеларе и Мадан. Пътните настилки са предимно мокри, с частично заледени участъци във високите и усойни места. Въведени са следните ограничения: всички автомобили да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета по пътищата Смолян- Мугла и кв. “Станевска махала” – кръстовището за селата Пещера и Турян. Заради мъгла, видимостта в Смолянско е намалена до 100-200м., затова водачите трябва да шофират с ниска скорост и повишено внимание. Два специализирани автомобила на пътноподдържащата фирма “Титан Клинър” обработват с пясък и сол общинските пътища в Смолян, един в Чепеларе, два в Мадан.

Повишена е опасността от падащи камъни по пътищата Смолян- Девин, Смолян- Пампорово, Смолян- Мадан- Златоград, Смолян- Смилян и Смолян- Мугла.

Според синоптичната прогноза, с която разполага фирмата, днес ще бъде облачно със съвсем слаби валежи от дъжд на отделни места. След 23.00 часа ще завали по-силен дъжд, като валежите ще продължат през утрешния ден И вторник, като на места количеството валежи ще надвиши 35л./кв.м.

Вирни се горе